Μητσοτάκης από τον Έβρο: “Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, κανείς δεν θα περάσει τα σύνορα”

Λίγο μετά τις 10.30 το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στον Έβρο με σκοπό το μεσημέρι θα υποδεχθεί της ηγεσία της ΕΕ προκειμένου να δουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα μετά την έλευση χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών.

Ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα για το προσφυγικό: «Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα». Ο Πρωθυπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί.

«Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο πριν την έλευση των Ευρωπαίων ηγετών στον Έβρο.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας αλλά και τους κατοίκους που όπως είπε: «βάζουν πάντα πλάτη».

Τον Πρωθυπουργό συνόδευσαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: