Ταραμπέλα στους Ευρωσοσιαλιστές: Αποφάσισα «να κάνω στην άκρη», δεν πήρα χρήματα

Την πρόθεσή του να βγει από το προσκήνιο της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών εξέφρασε ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, η κατοικία του οποίου είχε ερευνηθεί από τις αρχές το Σάββατο στο πλαίσιο της υπόθεσης με το Κατάρ.

Το Politico μετέδωσε ότι σε σημείωμά του προς την ομάδα των Σοσιαλιστών (S&D) ο Ταραμπέλα λέει: «αποφάσισα να κάνω στην άκρη (step aside)». Παράλληλα έχει αποχωρήσει από την επιτροπή της Ευρωβουλής για τις σχέσεις με τις αραβικές χώρες.

Επιπλέον, σε σχόλιά του προς την ομάδα, τόνισε ότι «παρέμεινα στο Βέλγιο ελπίζοντας ότι θα ερωτηθώ από την αστυνομία, ότι θα απαντήσω όλες τις ερωτήσεις τους και ότι θα βοηθήσω την αστυνομία όσο μπορώ». Πρόσθεσε ότι «δεν έχω απολύτως τίποτα να κρύψω».

Προσθέτει: «Αγαπητοί φίλιοι και συνάδελφοι, μπορεί να μην είχαμε πάντα την ίδια άποψη για όλα, κάποιοι μπορεί να μην μοιράζονταν μαζί μου την άποψή μου για το Κατάρ – και το δέχομαι αυτό.

» Ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω τι πιστεύω, ποτέ δεν έλαβα χρήματα για να πω πράγματα που δεν σκέφτομαι. Οι πεποιθήσεις και τα ιδεώδη μου ποτέ δεν ήταν και δεν είναι προς πώληση. Θα παλέψω για να αναγνωριστεί αυτό».

Εν τω μεταξύ, σημειώνει το Politico, το Βαλονικό Σοσιαλιστικό Κόμμα θα συνεδριάσει την Τρίτη για να εξετάσει τη θέση του Ταραμπέλα. Η Μαρί Αρενά, που επίσης είναι μέλος του ίδιου κόμματος, δεν είναι αντιμέτωπη με κομματικές διαδικασίες γιατί δεν είναι σε βάρος της έρευνα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: