Αρχιεπισκοπή και Φαρμακοβιομηχανία ανανέωσαν τη συνεργασία για δωρεάν φάρμακα στους απόρους

Σε ανανέωση του Μνημονίου συνεργασίας προχώρησαν τη Δευτέρα η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) για την κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων μέσω του Κεντρικού Κοινωνικού Φαρμακείου των Αθηνών και του Φαρμακείου του Χαλανδρίου.

Την ανανέωση της συνεργασίας έως το 2026 υπέγραψαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμος Β’ και ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το παρών έδωσαν, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και σύσσωμο το προεδρείο και τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΦ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος σημείωσε ότι «η συνεργασία της Εκκλησίας με την φαρμακοβιομηχανία, ή με όσους εργάζονται στην υπηρεσία του φαρμάκου στοχεύει στο να μπορούμε να προσφέρουμε το φάρμακο στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να το πάρουν από μόνοι τους. Έτσι λοιπόν είναι μία εκδήλωση ευχαριστίας προς αυτούς τους ανθρώπους και μια υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο».

Ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΕΦ επιβεβαίωσε τη δέσμευση της εγχώριας βιομηχανίας στη μάχη κατά των κοινωνικών ανισοτήτων δηλώνοντας ότι «η ελληνική φαρμακοβιομηχανία έχει σαν βασικό στόχο τη συμβολή της στην κοινωνική συνοχή της Ελλάδας. Στα πλαίσια αυτά, σε συνεργασία με την Αρχιεπισκοπή προσφέρουμε δωρεάν φάρμακα στα κοινωνικά φαρμακεία για άπορους συμπολίτες μας. Μαζί με άλλες δράσεις θεωρούμε ότι ειδικά αυτή την περίοδο της κρίσης είναι σημαντικό να δίνουμε το παρόν ως υπεύθυνοι κοινωνικοί εταίροι και να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».


Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε την ΠΕΦ για τη δωρεά την οποία κάνει «και συνεχίζει τη συνεργασία με την Εκκλησία μας προκειμένου να μπορούν να υπάρχει επάρκεια φαρμάκων στα κοινωνικά φαρμακεία και στις κοινωνικές δομές. Το έργο της Εκκλησίας και του Μακαριωτάτου είναι πάρα πολύ σημαντικό, είναι ένα έργο το οποίο βρίσκεται δίπλα και βοηθάει την Πολιτεία, και επομένως και εμείς από τη πλευρά μας κάθε προσφορά που γίνεται στην εκκλησία μας, είναι προσφορά η οποία γίνεται στον πολίτη, στην πολιτεία, σε εμάς τους ίδιους και θα θέλουμε να ευχαριστήσουμε που είμαστε σήμερα εδώ».

Η υφυπουργός Υγείας συμπλήρωσε ότι «το έργο που επιτελεί η Αρχιεπισκοπή με τη δωρεά των φαρμάκων για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας από τη φαρμακοβιομηχανία είναι πολύ σημαντικό. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των ευάλωτων ομάδων. Είμαστε λοιπόν εδώ για να χαιρετίσουμε αυτή την αγαστή συνεργασία την οποία με όλους τους τρόπους θέλουμε να προωθήσουμε γιατί μόνο έτσι θα υπηρετήσουμε καλύτερα αυτό το οποίο αγαπάμε όλοι, τον άνθρωπο»..

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: