Μέχρι  το 2025 η  Volvo θέτει στόχο το 50% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

Το σχέδιο της Volvo είναι αρκετά φιλόδοξο. Η  σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε ότι έως το 2025, τα μισά από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζει θα είναι ηλεκτρικά. Βέβαια από το 2017 η Volvo είχε εκδηλώσει αυτή την επιθυμία της.  Το 2019 όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει  θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Volvo Cars επισφράγισε συμβολικά την ηγετική θέση της στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, εκθέτοντας μόνο plug-in υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζεται σε μια έκθεση αυτοκινήτου έχοντας αποκλειστικά plug-in υβριδικά οχήματα στο stand της.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

«Το περασμένο έτος δεσμευτήκαμε στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, προετοιμαζόμενοι για την εποχή μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης», δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. «Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα».

Παράλληλα, σε μια ακόμη πρεμιέρα, η Volvo παρουσίασε  στο κοινό την Τ5 plug-in υβριδική έκδοση του νέου XC40, που μαζί με τα XC60 και XC90 συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των SUV της.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid

Το νέο XC40 κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του Aυτοκινήτου της Xρονιάς 2018, ενώ οι παραγγελίες που έχει δεχθεί η Volvo, από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στα τέλη του 2017, υπερβαίνουν ήδη τις 60.000 παγκοσμίως.

 

Μέχρι  το 2025 η  Volvo θέτει στόχο το 50% των πωλήσεών της να είναι ηλεκτρικά αυτοκίνητα 

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: