Μέρκελ: "Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου – Οι τράπεζες σας πάντως δεν την βγάζουν"

Μέρκελ: "Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου   Οι τράπεζες σας πάντως δεν την βγάζουν"

Την λύπη της για την απόρριψη του σχεδίου του από το κυπριακό εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας “Αγκελα Μέρκελ και τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι αναμένουν τώρα νέα πρόταση από την Λευκωσία.

 «Λυπούμαι για την ψήφο χθες στην , αλλά φυσικά τη σεβόμαστε και θα εξετάσουμε τώρα τις εναλλακτικές προτάσεις που θα καταθέσει η στην τρόικα» δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μετά το τέλος συνεδρίασης στο γερμανικό κοινοβούλιο.

Προσέθεσε ακόμα ότι «από πολιτική άποψη, η Κύπρος χρειάζεται έναν βιώσιμο τραπεζικό τομέα και ο σημερινός τραπεζικός τομέας δεν είναι βιώσιμος», ενώ υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, κατά κύριο λόγο με την τρόικα.

«Θα εξετάσουμε τις προτάσεις της Κύπρου με σεβασμό. Η επιθυμεί λύση», επισήμανε η καγκελάριος και επανάλαβε ότι το Eurogroup έχει καταστήσει σαφές ότι δεν επιθυμούσε να συμπεριλάβει στα μέτρα τους καταθέτες με ποσά κάτω των 100.000 . Πάνω από αυτό το ποσό ωστόσο, διευκρίνισε η καγκελάριος, θα έπρεπε οι καταθέτες να συμμετάσχουν. «Ο τραπεζικός τομέας δεν επιτρέπεται να μείνει απ” έξω», κατέληξε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ.

 Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δραματικές διαβουλεύσεις του Κύπριου υπουργού Οικονομικών στην Μόσχα

Μέρκελ: "Λυπάμαι αλλά σέβομαι την απόφαση της Κύπρου   Οι τράπεζες σας πάντως δεν την βγάζουν"

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: