Με μια νέα σειρά βίντεο podcast η BMW καταρρίπτει τους μύθους για την ηλεκτρική κινητικότητα

Οι Βαυαροί θέλοντας να ανατρέψουν τις κακές φήμες που αναφέρουν ότι η ηλεκτρική κινητικότητα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα προχώρησαν στην υλοποίηση μιας ιδέας που βασίζεται σε μια νέα σειρά βίντεο podcast δέκα επεισοδίων με τίτλο “Electric Myths”.

Η BMW υποστηρίζει ότι η ηλεκτρική κινητικότητα πηγαίνει πιο καλά από τα αναμενόμενα και οι ταξινομήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων συνεχίζουν να αυξάνονται με αμείωτο ρυθμό. Ταυτόχρονα επεκτείνονται σταθερά και οι υποδομές φόρτισης.

Οι Βαυαροί διατυμπανίζουν ότι οι αρνητικές γνώμες είναι άστοχες και δεν έχουν καμιά βάση.

Για να καταρρίψει τους μύθους και τις προκαταλήψεις προχώρησε με τη βοήθεια του Βρετανού λάτρη της τεχνολογίας, Tomi Adebayo – γνωστού ως GadgetsBoy- και της Charlie Martin να προβάλει μέσα από μια σειρά βίντεο podcast δέκα επεισοδίων, τις δικές της απόψεις.

 

Η Charlie Martin είναι μία Βρετανίδα, διεμφυλική οδηγός αγώνων της οποίας η συνεργασία με τον Βαυαρό premium κατασκευαστή χρονολογείται εδώ και πολλά χρόνια.

Το διασκεδαστικό και διαχυτικό δίδυμο χρησιμοποιεί τα δεκάλεπτα επεισόδια τύπου car-pool-karaoke για να αποκαλύψει τους μύθους που επικρατούν ευρέως και να προσφέρει τεκμηριωμένες πληροφορίες σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες των ηλεκτρικών οχημάτων. Υιοθετώντας μία χιουμοριστική προσέγγιση με ανέκδοτα από την πραγματική ζωή, οι δύο οικοδεσπότες απαντούν σε ερωτήματα που απασχολούν πολλούς δύσπιστους:

Ποια είναι τα καθημερινά οφέλη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων; Μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να διανύσεις μεγαλύτερες αποστάσεις; Αληθεύει ότι είναι πιο ακριβά ή πιο επιβλαβή για το κλίμα από τα αντίστοιχα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης; Γιατί τα υδρογονοκίνητα οχήματα είναι πολύ καλύτερα από όσο υποδηλώνει το όνομά τους, αποτελώντας ταυτόχρονα μια ασφαλή εναλλακτική λύση;

Τα δέκα διασκεδαστικά επεισόδια θα κυκλοφορούν σε εβδομαδιαία βάση.

Οι πρωταγωνιστές του podcast απαντούν επίσης σε ερωτήματα όπως γιατί η ηλεκτρική κινητικότητα δεν επιβαρύνει το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας, γιατί τα ηλεκτρικά οχήματα είναι κάθε άλλο παρά περίπλοκα, πώς ανοίγουν το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον και πολλά άλλα. Πρωτίστως, η Martin και ο Adebayo υπογραμμίζουν πώς τα ηλεκτρικά οχήματα της BMW είναι άκρως διασκεδαστικά και ανεβάζουν την χαρακτηριστική οδηγική απόλαυση της μάρκας στο επόμενο επίπεδο.

Για να μην κατακλύσει με μεγάλο όγκο πληροφοριών ένα κοινό που καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπο με αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με την ηλεκτρική κινητικότητα, η σειρά “Electric Myths” χρησιμοποιεί μια ανάλαφρη προσέγγιση για την καλύτερη κατανόηση του θέματος. Η έμφαση δίνεται στη ζωντανή ανταλλαγή φρέσκιων απόψεων σε μία σύγχρονη και νεανική ατμόσφαιρα.

Τα δύο πρώτα επεισόδια προβλήθηκαν στις 22 Ιουνίου 2023, ενώ τα υπόλοιπα θα κυκλοφορούν κάθε εβδομάδα μέσω των audio channels της BMW στα Spotify, Apple και Google Podcasts, καθώς και σε μορφή βίντεο στο BMW.com και στο κανάλι της εταιρείας στο YouTube.

Το ” Electric Myths ” παίρνει τη σκυτάλη από το επιτυχημένο podcast βιωσιμότητας της BMW .

Πέρυσι, το BMW Group ξεκίνησε την πορεία προς ένα βιώσιμο μέλλον με τη σειρά podcast “CHASING THE GREENEST CAR”. Σε αυτό το ηχητικό ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων — το οποίο είναι ακόμη διαθέσιμο στο διαδίκτυο — η περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Anne Therese Gennari, ρίχνει μια αυθεντική ματιά στα παρασκήνια της BMW. Εδώ σε ρόλο παρουσιάστριας, συναντά τους ανθρώπους που διαμορφώνουν το μέλλον της εταιρείας. Στην αναζήτησή της για το επώνυμο “πιο πράσινο αυτοκίνητο”, διερευνά νέους τρόπους προσέγγισης όσον αφορά την ανακύκλωση, τους λόγους για τους οποίους η κυκλική οικονομία διαδραματίζει τόσο σημαντικό ρόλο, τον κοινωνικό αντίκτυπο της μετάβασης στην ηλεκτρική κινητικότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία και από πού μπορεί να ξεκινήσει το επόμενο κύμα καινοτομιών.

Προκειμένου να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους του για τη βιωσιμότητα, το BMW Group δεσμεύεται να προωθήσει τη μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα. Το BMW Group προσφέρει ήδη τουλάχιστον ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο σε όλες τις σχετικές κατηγορίες. Από το 2025, τα μοντέλα της Neue Klasse πρόκειται να αυξήσουν το ποσοστό παραδόσεων των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων στο 50%, μειώνοντας ταυτόχρονα περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα ενός οχήματος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

Με μια νέα σειρά βίντεο podcast η BMW καταρρίπτει τους μύθους για την ηλεκτρική κινητικότητα gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: