Σε κατάσταση πολιορκίας η Γαλλία – 45.000 αστυνομικοί ξανά στους δρόμους

Σχεδόν 45.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες είναι ξανά επί ποδός στη Γαλλία απόψε, νύχτα Σαββάτου προς Κυριακή, για να αντιμετωπίσουν τις ταραχές στη χώρα που ξέσπασαν μετά τον θάνατο του εφήβου Ναέλ, κοντά στο Παρίσι, ανακοίνωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν.

Στη Μασσαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, και στη Λιόν, στην κεντροανατολική, οι μεγαλύτερες πόλεις που επλήγησαν το βράδυ της Παρασκευής, οι δυνάμεις της τάξης θα ενισχυθούν «σημαντικά», πρόσθεσε ο υπουργός.

Σε Μασσαλία, Λυών, Σεντ Ετιέν σταμάτησαν από νωρίς οι δημόσιες συγκοινωνίες και τα καταστήματα κατέβασαν ροά. Στη Μασσαλία, η δημόσια συγκοινωνία σταμάτησε στις 18:00. Τα υπεραστικά δίκτυα σταμάτησαν στις 3:30 μ.μ., όπως και η αυτοεξυπηρέτηση ποδηλάτων και οι 35 χώροι στάθμευσης που διαχειρίζεται η μητρόπολη της Μασσαλίας. Στο Σεντ Ετιέν, οι δημόσιες συγκοινωνίες διακόπηκαν στις 2 το μεσημέρι, ενώ οι έμποροι κλήθηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους».


Στο Παρίσι, στην πρωτεύουσα της Γαλλίας, τα δημόσια μέσα μεταφοράς τράβηξαν χειρόφρενο από τις 9 το βράδυ.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να αναβάλει την επίσημη επίσκεψή του στη Γερμανία και να παραμείνει στο Παρίσι, ενώ η γαλλική κυβέρνηση επιχειρεί με σειρά κατασταλτικών μέτρων να βάλει φρένο στα επεισόδια που έχουν εξαπλωθεί σε δεκάδες γαλλικές πόλεις.

Ο Γάλλος υπουργός Δικαιοσύνης Ερίν Ντιπόν Μορετί έκανε σήμερα το απόγευμα νέες ανακοινώσεις και προειδοποίησε τους γονείς των ανηλίκων με 2 χρόνια φυλακή και πρόστιμο 30.000 ευρώ στην περίπτωση που τα παιδιά τους συλληφθούν κατά τη διάρκεια επεισοδίων!


Αξίζει να σημειωθεί ότι το κύμα της οργής πυροδοτείται ουσιαστικά από τους νέους και ότι από τις 1.300 συλλήψεις που έγιναν την Παρασκευή το 30% των συλληφθέντων ήταν ανήλικοι ηλικίας 14 έως 17 ετών!

Η κηδεία και η ταφή του έφηβου Ναέλ έγιναν στη Ναντέρ

Ο έφηβος Ναέλ, ο θάνατος του οποίου προκλήθηκε από τον πυροβολισμό ενός αστυνομικού κατά τη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου και προκάλεσε ταραχές στη Γαλλία, κηδεύτηκε σήμερα κοντά στο Παρίσι, παρουσία εκατοντάδων ανθρώπων.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: