Safari Rally Kenya: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Sebastien Ogier- Vincent Landais-Το 1-2-3-4 έκαναν τα Yaris Rally Hybrid

Το ράλλυ στην Αφρική, το Safari Rally Kenya ήταν ένας δύσκολος αγώνας με πολλές εκπλήξεις και εναλλαγές κυρίως από την 3η θέση και κάτω. Γιατί οι νικητές Sebastien Ogier- Vincent Landais αλλά και οι δεύτεροι στη γενική κατάταξη Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen, δεν άλλαξαν θέσεις.

Ο αγώνας  στην Κένυα ήταν η απόλυτη κυριαρχία της Toyota αφού στη ράμπα του τερματισμού ανέβηκαν τρία GR Yaris Rally Hybrid ενώ και στην 4η θέση υπήρχε και πάλι Yaris.


Sebastien Ogier- Vincent Landais,

Οι τρείς πρώτοι είναι οι Sebastien Ogier- Vincent Landais, Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen και Elfyn Evans- Scott Martin. Στην 4η θέση τερμάτισαν Takamoto Katsuta- Aaron Johnston (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) και την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Dani Sordo- Candido Carrera (Hyundai i20N Rally Hybrid). Ο S.Ogier, 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, έγραψε την 58η νίκη σε αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος και την 2η νίκη σε αγώνα στο Σαφάρι στην Αφρική.


Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen

 

Η τελευταία ημέρα είχε μόνο έξι Ε.Δ και 76.38 αγωνιστικά χιλιόμετρα. Ο Ogier σε μια μικρή έξοδο που είχε έχασε κάποια δευτερόλεπτα. Αλλά δεν πτοήθηκε. Συνέχισε με ρυθμό και κέρδισε. Στις τρείς τελευταίες ειδικές διαδρομές του αγώνα ήταν όλοι προσεκτικοί. Η 17η ΕΔ ήταν γεμάτη πέτρες και μάλιστα μεγάλες και επικίνδυνες αφού ήταν στην αγωνιστική γραμμή. Ο κίνδυνος κλαταρίσματος ήταν ορατός για όλα τα πληρώματα. Στο τέλος αυτής της ειδικής η διάφορα ανάμεσα στον Ogier και τον Rovanpera ήταν μόλις 13 δευτερόλεπτα. Ο Ogier που δεν τρέχει σε όλους τους αγώνες του WRC δεν ψάχνει ένα νέο πρωτάθλημα. Έχει ήδη 8 παγκόσμια πρωταθλήματα.


Elfyn Evans- Scott Martin

Στην 18η Ε.Δ το ενδιαφέρον ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Ο Ogier δεν ήταν ικανοποιημένος.

Το Yaris είχε ανεβάσει θερμοκρασία ενώ ο Rovanpera είχε κλατάρισμα μέσα στην ειδική και έφτασε ως τον τερματισμό με τρία ελαστικά. Το τέταρτο είχε βγει από τη ζάντα.


Takamoto Katsuta- Aaron Johnston

Η ειδική αυτή είχε αρκετή πούδρα και χώμα. Όλα τα πληγώματα αναγκάζονταν να έχουν σε λειτουργία  τους υαλοκαθαριστήρες. Ο ξανθός Rovanpera όταν έφθασε στο τέλος της 18ης Ε.Δ ήταν …μαύρος. Μια ειδική πριν από το φινάλε του αγώνα η διαφορά των Ogier και Rovanpera ήταν 9.2’’.


Dani Sordo- Candido Carrera

Η 19η Ε.Δ, η Power Stage, τελευταία του Safari Rally Kenya ήταν ειδική στρατηγικής για όλα τα πληρώματα της Toyota. Κινήθηκαν με ρυθμό τερματισμού και δεν κυνήγησαν τους χρόνους. Οι πιο γρήγοροι στην Power Stage ήταν οι Thierry Neuville- Martin Wydaeghe  με Hyundai i20N Rally Hybrid.

Ο Ogier στον τερματισμό είπε ότι χάρηκε για τη νίκη του. Αν και η διαφορά μετά από 4 ημέρες αγώνα ήταν μόνο 6.7’’ από τον Rovanpera, η νίκη είναι νίκη.

Ο Rovanpera δεν φάνηκε και τόσο ικανοποιημένος γιατί έχασε την πρώτη θέση στο βάθρο για μόνο 6.7’’ . Ωστόσο χαμογέλασε και χαιρέτησε εγκάρδια όσους βρέθηκαν δίπλα του.

Ο Evans δεν έμεινε ικανοποιημένος από τους χρόνους του ενώ ο Katsuta που τερμάτισε στην 4η θέση ευχαρίστησε τους μηχανικούς της Toyota γιατί όπως είπε χωρίς αυτούς δεν θα είχε τερματίσει.

Η σειρά του τερματισμού για τους 10 πρώτους:

 

 

 

Safari Rally Kenya: Απόλυτοι κυρίαρχοι οι Sebastien Ogier- Vincent Landais-Το 1-2-3-4 έκαναν τα Yaris Rally Hybrid gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: