WRC Safari Rally Kenya: Ξεκινάει το δύσκολο και απρόβλεπτο πρώτο σκέλος του αγώνα

Η σημερινή ημέρα (Παρασκευή) περιλαμβάνει 6 Ειδικές Διαδρομές (3 επαναλαμβανόμενες) μήκους 125,54 χλμ. ‘Όλα τα πληρώματα είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν αυτό το άγνωστο που  τους περιμένει. Για πρώτη φορά τρέχουν στην Κένυα οι πρωτοεμφανιζόμενοι του Rally1 του 2023 Esapekka Lappi και Pierre-Louis Loubet. Για αυτούς τους δύο οι εκπλήξεις θα είναι πολλές.

Χθες ο Εσθονός Ott Tanak κέρδισε την Super Special Kasarani μήκους 4.84 km με 1’’ διαφορά από τον Ogier. Οι Ott Tanak- Martin Jarveoja ( Ford Puma Rally Hybrid) κέρδισαν οριακά την SS και τέθηκαν επικεφαλής του αγώνα .

Οι Εσθονοί ήταν κατά 1 δευτερόλεπτο πιο γρήγοροι από τους Sebastien Ogier- Vincent Landais (Toyota GR Yaris Rally Hybrid) ενώ στην 3η θέση πλασαρίστηκαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές 2022  Kalle Rovanpera- Jonne Halttunen.

Η χθεσινή ημέρα είχε περισσότερο χαλαρωτικό χαρακτήρα με μια μόνο ειδική που τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν ανά δύο για να προσφέρουν περισσότερο θέαμα στους παρευρισκόμενους.

Ο Rovanpera μετά την SS δήλωσε ότι φέτος είναι διαφορετικός από πέρυσι και γι αυτό θέλει εκτός από καλή προετοιμασία και καλή στρατηγική.

Οι ειδικές διαδρομές σήμερα

Το δίδυμο των πρωταθλητών ξεκινούν πρώτοι και «ανοίγουν» το δρόμο στα υπόλοιπα πληρώματα. Γι αυτό οι Rovanpera- Halttunen αναμένεται να κάνουν καλύτερους χρόνους στα δεύτερα περάσματα της ημέρας.

WRC Safari Rally Kenya: Ξεκινάει το δύσκολο και απρόβλεπτο πρώτο σκέλος του αγώνα gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: