Μαρόκο: Το πριν και το μετά της απόλυτης καταστροφής από τον σεισμό – Συγκλονιστικό βίντεο

Ένα ερειπωμένο τοπίο χαλασμάτων έχει διαμορφωθεί σε πολλές περιοχές του Μαρόκου μετά τον σεισμό-«μαμούθ» μεγέθους 6,8 Ρίχτερ που αποδείχθηκε ο φονικότερος που έχει πλήξει τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια.

Ο αριθμός των νεκρών που πλησιάζει τους 3.000 έχει προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό, τη στιγμή που η επόμενη ημέρα φαντάζει Γολγοθάς.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη BBC News (@bbcnews)

Οι καταστροφές είναι ανυπολογιστές, ενώ παράλληλα η τιτάνια μάχη για την ανάσυρση αγνοουμένων δεν έχει σταματήσει από το Σάββατο.

Ιστορικά σημεία της βορειοαφρικανικής χώρας έχουν, δε, υποστεί σοβαρά πλήγματα μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου. Ενδεικτική του μεγάλου εύρους της καταστροφής είναι η ανυπολόγιστη ζημιά που προκλήθηκε σε ένα ιστορικό τζαμί του 12ου αιώνα, το Tinmal Mosque.

Την ίδια στιγμή, η μικρή πόλη Μουλάι Μπραχίμ μοιάζει να έχει αφανιστεί με τα ερείπια να προκαλούν παγκόσμιο πόνο.

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ έδωσε αίμα για τους σεισμόπληκτους

Ο βασιλιάς Μοχάμεντ Στ΄ του Μαρόκου επισκέφθηκε  νοσοκομείο της τουριστικής πόλης Μαρακές, όπου συνάντησε επιζήσαντες του ισχυρού σεισμού που συγκλόνισε τη χώρα την Παρασκευή.

Ο 60χρονος μονάρχης επισκέφθηκε το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μαρακές, «όπου ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών», προτού δώσει αίμα για τους σεισμόπληκτους, σύμφωνα με το μαροκινό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, οι νεκροί ανέρχονται σε 2.901, ενώ 5.530 είναι οι τραυματίες.

Ο σεισμός που συγκλόνισε το Μαρόκο το βράδυ της Παρασκευής είναι ο φονικότερος στη χώρα από το 1960, όταν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 12.000 άνθρωποι, και ο ισχυρότερος από το 1900.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: