Χαβάη: Έξαλλοι οι κάτοικοι με τουρίστες που… παραβλέπουν την καταστροφή και απολαμβάνουν τις διακοπές τους

Η παράταιρη θέα των τουριστών να απολαμβάνουν τις τροπικές παραλίες του νησιού Μάουι, ενώ ομάδες έρευνας και διάσωσης ψάχνουν στα ερείπια κτιρίων και στη θάλασσα για θύματα από την πιο φονική πυρκαγιά στις ΗΠΑ εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, έχει εξοργίσει ορισμένους κατοίκους.

Αυτοί ξέσπασαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναρτώντας βίντεο που δείχνουν τουρίστες να απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως οι καταδύσεις, ενώ ο απολογισμός των θανάτων στο θέρετρο Λαχάινα ξεπέρασε τους 100 και αυξάνεται κάθε μέρα που περνά.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kāko’o Haleakalā (@kakoo_haleakala)

«Η κοινότητά μας χρειάζεται χρόνο για να επουλώσει τις πληγές, να πενθήσει και να συνέλθει», δήλωσε ο Χαβανέζος ηθοποιός Τζέισον Μομόα στο Instagram, κάνοντας έκκληση στους τουρίστες να ακυρώσουν τα ταξίδια τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη MERINDINK! (@merindink)

Οι αρχές και οι επιχειρήσεις καλωσόρισαν τους ταξιδιώτες, λέγοντας ότι η έλευσή του θα μειώσει το πλήγμα στην οικονομία του νησιού, που εξαρτάται πολύ από τον τουρισμό. Η τουριστική βιομηχανία είναι η “οικονομική μηχανή” του Μάουι, παράγοντας το 80% του πλούτου του, σύμφωνα με το συμβούλιο οικονομικής ανάπτυξης του νησιού.

Καθώς το Μάουι ξεκινάει μια μακρά, επώδυνη ανάκαμψη από τις πυρκαγιές, οι αξιωματούχοι αγωνίζονται να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στις άμεσες ανάγκες των κατοίκων για στέγαση και πόρους και στην οικονομική υγεία του νησιού μακροπρόθεσμα.


Ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν υπενθύμισε σε συνέντευξη Τύπου το Σαββατοκύριακο πώς η πανδημία της COVID-19 είχε αναγκάσει παρομοίως την πολιτεία να ζυγίσει τους κινδύνους από το να επιτρέψει στους τουρίστες να έρχονται στη διάρκεια μιας υγειονομικής κρίσης δημόσιας υγείας με τη βλάβη που θα προκαλείτο στην οικονομία της Χαβάης από την απαγόρευσή τους.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: