Μαξίμου: Κατανοούμε ότι η Ν.Δ. έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες

«Κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες. Όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα», αναφέρει σε σχόλιό του το Μέγαρο Μαξίμου, σχετικά με τη στάση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο προσφυγικό.
Το Μέγαρο Μαξίμου ζητεί την Αξιωματική Αντιπολίτευση «να αποφασίσει τι από τα δύο ισχύει: Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;».

«Οι τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό – μεταναστευτικό με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό», ανέφερε νωρίτερα σε σχόλιό της η Νέα Δημοκρατία. 

Γ. Κουμουτσάκος: Στη σωστή κατεύθυνση η εμπλοκή του ΝΑΤΟ
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με το σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται στη σωστή κατεύθυνση, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.
Συμπλήρωσε πάντως ότι είναι αυτονόητο πως κάθε τέτοια διεθνής δράση πρέπει να σέβεται την εθνική κυριαρχία και τα – σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο – δικαιώματα και αρμοδιότητες της χώρας.
«Θεωρούμε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη συμβολή της Ατλαντικής Συμμαχίας ενισχύει μεν, αλλά δεν υποκαθιστά, το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης – και ειδικότερα της FRONTEX – στη φύλαξη των Ελληνοτουρκικών συνόρων, που είναι και σύνορα της Ευρώπης», εξήγησε ο κ. Κουμουτσάκος.
Παράλληλα, καταλόγισε στην κυβέρνηση «προβληματικές ενέργειες» και «απαράδεκτες παραλείψεις», αποτέλεσμα να πάρει «δραματική μορφή» το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: