Μαξίμου: Διαφορετική η κάθε ψηφοφορία

Μαξίμου: Διαφορετική η κάθε ψηφοφορία

Μαξίμου: Διαφορετική η κάθε ψηφοφορία

Στην κυβέρνηση τονίζουν πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και γι αυτό τον λόγο επιθυμούν να δείξουν μια δυναμική που θα ξεπερνάει τουλάχιστον κατά δέκα βουλευτές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που έχουν συνολικά ΝΔ ΠΑΣΟΚ. Επίσης εκτιμούν πως δεν κρίνονται όλα την Τετάρτη καθώς υπάρχουν άλλες δύο ψηφοφορίες

Στο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς του συνεργάτες, καθώς μέρα με την ημέρα τα δεδομένα αλλάζουν. Πολιτικός χρόνος υπάρχει αρκετός, μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου τονίζει συνομιλητής του Α. Σαμαρά.

Η στρατηγική που θα ακολουθηθεί θα είναι ανάλογη με το αποτέλεσμα που θα έχει η ψηφοφορία της Τετάρτης όπως και της ερχόμενης Τρίτης πριν από την τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία.

Στο Μαξίμου υπενθυμίζουν ότι η κάθε ψηφοφορία είναι αυτοτελής , κόβοντας παράλληλα οποιαδήποτε συζήτηση περί αλλαγής του Σταύρου Δήμου ή της δημιουργίας κυβέρνησης εθνικού σκοπού, ακόμα και στην περίπτωση που φανεί ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν.

Αυτό σημαίνει πως μετά από κάθε ψηφοφορία και ανάλογα με το αποτέλεσμα, οι πιέσεις που θα ασκηθούν προς τους βουλευτές των ΑΝΕ.ΛΛ και της ΔΗΜΑΡ καθώς με τους ανεξάρτητους δεν φτάνουν οι 180 θα είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Γι αυτό θα συνεχιστούν τα ανοίγματα των βουλευτών της ΝΔ προς τους βουλευτές των δύο αυτών κομμάτων, την αρχή έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με το άρθρο του στην .

Στην κυβέρνηση δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για την μείωση της ψαλίδας με τον ΣΥΡΙΖΑ κάτι που αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Επίσης σημειώνουν πως οι πολίτες δεν επιθυμούν τις πρόωρες εκλογές.

Απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως τα διλήματα είναι υπαρκτά, κάτι που αποδεικνύεται καθημερινά από την στάση των αγορών αλλά και από τις δηλώσεις κορυφαίων αξιωματούχων.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως η αλλοπρόσαλλες δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και οι χαρακτηρισμοί του Α. Τσίπρα είναι εκείνοι που προκαλούν έντονη ανησυχία στις Βρυξέλλες.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: