Μ. Σουλτς: «Υπαρκτός ο κίνδυνος κατάρρευσης της ΕΕ»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε κίνδυνο κατάρρευσης και οι υπέρμαχοί της πρέπει να δώσουν μάχη για να την υπερασπιστούν» δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε γερμανική εφημερίδα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επεσήμανε τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην Die Welt, σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών και Μετανάστευσης του Λουξεμβούργου, ότι «η Ευρώπη μπορεί να διαλυθεί».
«Κανένας δεν μπορεί να πει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα υπάρχει μετά από δέκα χρόνια. Αν την θέλουμε, πρέπει να παλέψουμε πολύ σκληρά για αυτό» είπε ο Σουλτς.
Δεν συγκεκριμενοποίησε τις απειλές που δέχεται η ΕΕ, σε πολλές συνεντεύξεις του, ωστόσο, είχε επικεντρωθεί στο προσφυγικό, το οποίο «δοκιμάζει» το τελευταίο διάστημα την ενότητα της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου διευκρίνισε ότι η Ευρώπη δεν έχει «ξεμείνει» από εναλλακτικές λύσεις, επισημαίνοντας ότι, «αυτό το κλίμα μπορεί να αντιστραφεί».
Οι διαφορές μεταξύ των Ευρωπαίων στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης είναι σαφείς, για τον Σουλτς, που φέρνει τα αντιφατικά παραδείγματα της Γερμανίδας Καγκελάριου, Άγκελα Μέρκελ, που κάνει προσπάθειες να δεχτεί η χώρα της περισσότερους Σύρους και από την άλλη, οι πρώην κομμουνιστικές χώρες της Ευρώπης, που αντιτίθενται στο να δεχτούν έστω και λίγους αιτούντες άσυλο.
Μετά το θέμα που τέθηκε, έστω και «παρασκηνιακά» με την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την Σένγκεν, ο Σουλτς σχολίασε ότι «καμία χώρα δεν μπορεί να χειριστεί μόνη της τις προκλήσεις του προσφυγικού» και προσέθεσε ότι «αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την Ενωμένη Ευρώπη».

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: