Die Hard: Δείτε το κλιπ των Ουκρανών που συγκρίνει τη ρωσική εισβολή με την πλοκή της ταινίας

Διαφορετικό νόημα φαίνεται ότι έχει αποκτήσει για τους Ουκρανούς τη φετινή, δύσκολη χρονιά η πλοκή της ταινίας «Πολύ σκληρός για να πεθάνει» (Die Hard) με πρωταγωνιστή τον Μπρους Γουίλις.

Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του 1988 με κεντρικό χαρακτήρα τον σκληροτράχηλο αστυνομικό Τζον Μακλέιν, o οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με αδίστακτους τρομοκράτες και τους κατατροπώνει, «θύμισε» στο ουκρανικό υπουργείο Άμυνας τη ρωσική εισβολή και τον τρόπο που η Ουκρανία — ενάντια στις προβλέψεις πολλών — κατάφερε να αντισταθεί στην προέλαση των δυνάμεων του Πούτιν.

Το βίντεο που ανέβασε στο επίσημο λογαριασμό του το ουκρανικό υπουργείο βασίζεται σε πλάνα από την ταινία και η σύγκριση είναι ξεκάθαρη. «Τα φετινά Χριστούγεννα η Ουκρανία γιορτάζει την ιστορία του πώς η ειδική στρατιωτική επιχείρηση ενός αλαζονικού τρομοκράτη ματαιώθηκε από ένα πεισματάρικο αουτσάιντερ. Ήταν το τέλειο σχέδιο και καμία λεπτομέρεια δεν είχε αφεθεί στην τύχη, μέχρι που όλα πήγαν στραβά. Ο πόλεμος που δεν ήθελε ποτέ, είναι αυτός που δεν έχει περιθώρια να χάσει. Αυτά τα Χριστούγεννα, η πανάρχαια ιστορία του Δαβίδ και του Γολιάθ μας είναι πιο οικεία από ποτε» αναφέρεται στο βίντεο.

Το ευφάνταστο κλιπ, όπως αναφέρει η λεζάντα της ανάρτησης, είναι αφιερωμένο σε όλους τους μαχητές στην πρώτη γραμμή που είναι…πολύ σκληροί για να πεθάνουν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: