Η απόφαση του Φραγκίσκου για τις λειτουργίες στα λατινικά «ράγισε την καρδιά του Βενέδικτου», λέει ο πρώην γραμματέας του

Αίσθηση προκάλεσαν στην Ιταλία δηλώσεις του καθολικού κληρικού Γκέοργκ Γκένσβαϊν, πρώην γραμματέα του επίτιμου Πάπα Βενέδικτου, για μια απόφαση του Πάπα Φραγκίσκου που δυσαρέστησε τον Βενέδικτο.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Tagespost, ο πατέρας Γκέοργκ δήλωσε ότι η απόφαση του πάπα Φραγκίσκου, η οποία ελήφθη το 2021, να περιορίσει την δυνατότητα τέλεσης της θείας λειτουργίας στα λατινικά, «ράγισε την καρδιά του Βενέδικτου».

«Θεωρώ ότι διαβάζοντας την απόφαση αυτή του Φραγκίσκου, η καρδιά του Βενέδικτου ράγισε». Η πρόθεση του πάπα Βενέδικτου, ο οποίος είχε απελευθερώσει την τέλεση λειτουργίας στα λατινικά το 2007, «ήταν μόνο να βοηθήσει όσους ένιωθαν οικεία με την παλιά λειτουργία, να βρουν και εσωτερική ηρεμία», είπε ο γραμματέας του εκλιπόντος ποντίφικα.

Ο Φραγκίσκος, ωστόσο, με την απόφασή του, πριν δυο χρόνια, καταδίκασε «την εργαλειοποίηση της λειτουργίας στην λατινική γλώσσα», θεωρώντας ότι η στάση αυτή υποδήλωνε άρνηση των μεταρρυθμίσεων που είχαν υιοθετηθεί από την Δεύτερη Σύνοδο του Βατικανού, η οποία ολοκληρώθηκε το 1965.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: