Λαμία: Η συγκινητική ιστορία του άστεγου ηλικιωμένου που φροντίζει τα αδέσποτα της πόλης

Ο κυρ Ηλίας είναι ένας άστεγος ηλικιωμένος στην περιοχή της Λαμίας, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι στερείται τα βασικά αγαθά της ζωής, έχει αφιερώσει το χρόνο του στο να φροντίζει τα αδέσποτα ζώα της πόλης.

Για περισσότερο από έναν χρόνο, στην οδό Δερβενακίων, τάιζε αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συγκινώντας και ευαισθητοποιώντας και άλλους πολίτες που προσέφεραν ότι μπορούσαν.

Ο κυρ Ηλίας διέμενε σε ένα εγκαταλελειμμένο όχημα, το οποίο κατασχέθηκε την περασμένη εβδομάδα από το δήμο της Λαμίας, με αποτέλεσμα να παραχωρηθεί στον ίδιο προσωρινό κατάλυμα με μέριμνα της Ενορίας Αγίας Βαρβάρας. Αυτές τις μέρες, μάλιστα, βρίσκεται στον Ερυθρό Σταυρό Λαμίας, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στο πόδι του.

Πολίτες κάνουν έκκληση ώστε να βοηθηθεί ο κυρ Ηλίας και να λυθεί το θέμα της διαμονής του, προκειμένου να επιτελεί και το έργο της φροντίδας των αδέσποτων, το οποίο αδυνατούν να κάνουν οι δήμοι, στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με την Ενορία Αγίας Βαρβάρας Λαμίας.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: