Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα αν είχε γίνει νωρίτερα το PSI

Λαγκάρντ: Καλύτερα για την Ελλάδα αν είχε γίνει νωρίτερα το PSIΑν το κούρεμα του χρέους του ιδιωτικού τομέα () είχε γίνει νωρίτερα, θα ήταν πολύ καλύτερα για την αλλά και για τους πιστωτές, υποστήριξε η Κριστίν Λαγκαρντ κατά τη διάρκεια συζήτησης στο περιθώριο της εαρινής συνόδου του .

Η επικεφαλής του Ταμείου επανέλαβε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές ήταν μια επιτυχία και αποτελεί θετική εξέλιξη, προσθέτοντας ωστόσο ότι η χώρα μας έχει ακόμη να διανύσει πολύ δρόμο.

Όταν τής ζητήθηκε να σχολιάσει την εμπειρία του ΔΝΤ από τη λειτουργία της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ανέφερε ότι όταν είναι τρεις οι πρωταγωνιστές (ΔΝΤ, , ) και μάλιστα ο ένας από αυτούς έχει αναλάβει και το σημαντικό μεγαλύτερο βάρος χρηματοδότησης, το εγχείρημα καθίσταται πιο δύσκολο και περίπλοκο καθώς ο κάθε θεσμός έχει τις δικές του διαδικασίες, όπως είπε.

Τέλος, σχετικά με τα διδάγματα από την περίπτωση της Ελλάδας και άλλων χωρών της ευρωζώνης, η κ. επισήμανε ότι υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν γίνει και καλύτερα.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: