Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αποδράσεις

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αποδράσεις

Τα συνεχιζόμενα «κρούσματα» αποδράσεων στις φυλακές θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τους Α. Ρουπακιώτη και Ν. Δένδια

Τα όσα διαδραματίστηκαν στις φυλακές τα τρία τελευταία Σαββατοκύριακα σε και Μαλανδρίνο ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πρωθυπουργό ο οποίος κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ρουπακιώτης θα περιγράψει στον Πρωθυπουργό την κατάσταση στις φυλακές , τα προβλήματα που υπάρχουν και τους νέους τρόπους δράσης του οργανωμένου εγκλήματος.

Να σημειωθεί ότι στις φυλακές Κορυδαλλού η αναλογία σωφρονιστικών υπαλλήλων προς τους κρατούμενους είναι ένα προς 300.

Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα συζητήσει την πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων, που η πρόσληψή τους είχε μεν εγκριθεί επί υπηρεσιακής Κυβέρνησης Παν. Πικραμμένου, όταν ο κ. Ρουπακιώτης ήταν υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας, αλλά στη συνέχεια το Οικονομικών «πάγωσε» τις προσλήψεις.

Το δεύτερο αίτημα του κ. Ρουπακιώτη θα είναι 200 άτομα από τη διαδικασία της κινητικότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, να «περάσουν» στο υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου, μετά από εκπαίδευση, να ενταχθούν στο προσωπικό των φυλακών.

Ακόμη, θα συζητήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης να χορηγηθούν στους εξωτερικούς φρουρούς των φυλακών αλεξίσφαιρα γιλέκα, ενώ σε όλες τις σκοπιές των φυλακών να τοποθετηθούν αλεξίσφαιρα τζάμια και να αντικατασταθούν οι λαμαρίνες που είναι στις σκοπιές (πυργίσκοι) των φυλακών με ατσάλι.

Να σημειωθεί ότι αλεξίσφαιρα τζάμια έχουν μόνο οι σκοπιές των φυλακών Κορυδαλλού.

Τέλος, ο κ. Ρουπακιώτης θα θέσει ζήτημα δημιουργίας φυλακής υψίστης ασφαλείας ή τη μετατροπή μιας από τις υπάρχουσες φυλακές σε υψίστης ασφαλείας.

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αποδράσεις Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αποδράσεις

Κυβερνητικός «πονοκέφαλος» οι αποδράσεις

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: