Ξάνθη: Λαθροθήρας με «πειραγμένο» όπλο σκότωνε αγριόχοιρους

Οι θηροφύλακες στην περιοχή Ερασμίου εντόπισαν έναν λαθροκυνηγό που κυνηγούσε παράνομα μέσα στην νύχτα στο δύσβατο και με πυκνή βλάστηση καταφύγιο όπου απαγορεύεται το κυνήγι

Οι πέντε πυροβολισμοί που τάραξαν τη νυχτερινή γαλήνη στο καταφύγιο άγριας ζωής στην περιοχή του Ερασμίου στην Ξάνθη, κινητοποίησαν αμέσως δυο θηροφύλακες του τοπικού Κυνηγετικού Συλλόγου και δυο Ομοσπονδιακούς θηροφύλακες που έκαναν περιπολία.

Μετά από έρευνες, οι θηροφύλακες εντόπισαν έναν λαθροκυνηγό που κυνηγούσε παράνομα μέσα στην νύχτα στο δύσβατο και με πυκνή βλάστηση καταφύγιο όπου απαγορεύεται το κυνήγι. Μάλιστα, είχε παραποιήσει το κυνηγετικό του όπλο έχοντας προσαρμόσει στην κάνη του ένα μεγάλο προβολέα που λειτουργούσε με φορητή μπαταρία!

Το όπλο κατασχέθηκε, ο δράστης συνελήφθη και σε βάρος του υποβλήθηκε μήνυση για παράβαση του νόμου περί θήρας, όπως και σε έναν ακόμη συνεργό του που κατάφερε να διαφύγει. Μετά από ολονύκτια έρευνα, βρέθηκε νεκρό το βάρους 80 κιλών αγριογούρουνο που είχαν χτυπήσει οι λαθροθήρες και, σύμφωνα με το νόμο, θα βγει σε πλειστηριασμό.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: