Ισπανία: Χαρά και χρήματα μοίρασε σε όλη τη χώρα η χριστουγεννιάτικη λοταρία «El Gordo» – Δείτε βίντεο

Με επιφωνήματα χαράς, αγκαλιές και σαμπάνια, τυχεροί νικητές σε όλη την Ισπανία γιόρτασαν σήμερα για τα κέρδη τους στη χριστουγεννιάτικη λοταρία, που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στη χώρα.

Ο πρώτος λαχνός, γνωστό ως «El Gordo» (ο χοντρός), αντάμειψε πολλούς νικητές σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς ο ίδιος αριθμός πουλήθηκε πολλές φορές. Φέτος, ο πρώτος λαχνός έφθασε τα 2,52 δισεκ. ευρώ, λίγο πάνω από τα 2,41 δισεκ. ευρώ της περυσινής χρονιάς.

Στην κλήρωση που μεταδόθηκε από την τηλεόραση και που πραγματοποιήθηκε στο Teatro Real της Μαδρίτης, νεαροί μαθητές από το σχολείο San Ildefonso επέλεξαν τους νικητήριους αριθμούς από τις δύο κληρωτίδες και στη συνέχεια τους ανακοίνωσαν τραγουδώντας στο κοινό.

Καθώς η Ισπανία, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει κρίση του κόστους διαβίωσης και στασιμότητα μισθών, η χριστουγεννιάτικη λοταρία έχει μεγάλη σημασία.

Δείτε βίντεο:


Ενθουσιασμός προκλήθηκε στο θέατρο όταν η Πέρλα, μια άνεργη μητέρα δύο παιδιών που γεννήθηκε στο Περού και ήταν μεταξύ των θεατών, συνειδητοποίησε ότι κρατούσε στο χέρι της έναν από τους νικητήριους αριθμούς του El Gordo.

Η ίδια δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα –400.000 ευρώ προ φόρων– για να αγοράσει ένα καινούργιο σπίτι, να μορφώσει τα παιδιά της και να κάνει δωρεά στην καθολική εκκλησία.

Η παράδοση της λοταρίας χρονολογείται από το 1812, όταν η Ισπανία ήταν υπό γαλλική κατοχή κατά τους Ναπολεόντειους Πολέμους και ο στόχος ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για τον πόλεμο.

Τους μήνες πριν από την 22α Δεκεμβρίου, συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στην Ισπανία συνηθίζουν να συγκεντρώνουν μαζί τα χρήματά τους για να αγοράσουν παρέα τους λαχνούς, διαλέγοντας πολλές φορές τους αριθμούς με βάση τις προσωπικές τους προκαταλήψεις. Οι Ισπανοί δαπανούν κατά μέσο όρο 66,6 ευρώ για λαχνούς El Gordo, σύμφωνα με την ένωση πωλητών Anapal.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: