Κουμουτσάκος: Μοιραίος πρωθυπουργός για την χώρα ο Τσίπρας

Τα πυρά του κατά του Αλέξη Τσίπρα, έστρεψε από την αίθουσα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε πως ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο για τη χώρα πρωθυπουργό, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου πως το γεγονός ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης “δε μπαίνει στην αρένα λάσπης που ο κ. Τσίπρας χτίζει” δεν είναι στάση αδυναμίας, αλλά στάση ευθύνης στις κρίσιμες στιγμές, που περνά η χώρα.
Παράλληλα ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τα σενάρια για βέτο επεσήμανε πως η πιθανή χρήση ενός βέτο είναι η επισφράγιση της αποτυχίας να πείσεις.
“Μόνο τότε καταφεύγεις σε αυτή τη διαχείριση. Θα είναι η απόδειξη της αδυναμίας να πείσεις”, ανέφερε και συμπλήρωσε πως εάν η χώρα φτάσει σε τέτοια κρίσιμη ανάγκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει την πολιτική του εθνικού συμφέροντος, δείχνοντας πως η λεωφόρος Συγγρού θα συμπαραταχθεί. “Είμαστε καχύποπτοι πως ο κ. Τσίπρας επιχειρεί μία επανάληψη αυτού που ονόμασε σκληρή διαπραγμάτευση, η οποία οδήγησε πέρυσι σε οδυνηρά αποτελέσματα. Θέλουμε να ελπίζουμε πως δε θα κάνει το ίδιο”, τόνισε και ερωτηθείς για το φλέγον ζήτημα του ΝΑΤΟ έκανε λόγο για κατάρρευση εντός τριών ημερών των διαβεβαιώσεων του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.
“Άλλα μας είπε και άλλα έγιναν. Χθες ξημερώματα έκλεισε η συμφωνία. Σημαίνει πως υπήρξε δραματική συζήτηση που δεν έχει καμία σχέση με όσα αρχικά είχαν ειπωθεί. Ζητάμε άμεση ενημέρωση για το 4σελιδο συμφωνίας με το ΝΑΤΟ”, είπε ο κ. Κουμουτσάκος.
“Βρισκόμαστε σε σημείο μηδέν. Το προσφυγικό είναι εκτός ελέγχου. Η πραγματική οικονομία καταρρέει. Η διαπραγμάτευση είναι κλινικά νεκρή και η κοινωνία βράζει. Ο κ. Τσίπρας εξελίσσεται σε μοιραίο για τη χώρα πρωθυπουργό. Υβρίζει, πολώνει, ψεύδεται και συκοφαντεί. Είναι η σαφής αποτύπωση του δόκτορος Τζέκιλ και του μίστερ Χάιντ”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αντιπαραβάλλοντας την εικόνα και της στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της, Κυριάκου Μητσοτάκη.
“Συνεχίζουμε τις πρωτοβουλίες για το προσφυγικό. Ένα ζήτημα τεράστιας σημασίας που φορά την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Τουρκία και τα Βαλκάνια. Ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύει έμπρακτα μία άλλη αντίληψη για την πολιτική. Προχωρήσαμε σε διαβήματα πριν από την κυβέρνηση. Σε Αυστρία και Τουρκία. Συμμετείχαμε με εθνικές θέσεις στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ενημερώσαμε και τα 28 κράτη-μέλη, μέσω των πρέσβεών τους στην Αθήνα”, επεσήμανε και εστιάζοντας στη σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, ανέφερε πως αυτή επεβλήθη από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.
“Στο συμβούλιο θα πάμε για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις να παρουσιάσουμε. Δεύτερον, γιατί δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το πώς θα διαπραγματευτεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη”, σημείωσε.
Ερχόμενος στη λίστα Μπόργιανς, που αποτελεί σημείο έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Νέα Δημοκρατία, ο Γιώργος Κουμουτσάκος επέλεξε να χρησιμοποιήσει την έκφραση “στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί”, όταν ερωτήθηκε για την τοποθέτηση της κυβερνητικού εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο σύστασης εξεταστικής επιτροπής.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: