Κορωνοϊός – Έρευνα: 4 στους 10 δεν θα κάνουν το εμβόλιο – Τι πιστεύουν για τη Θεία Κοινωνία

Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το 64% των πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα της MRB για το Star δεν είναι ευχαριστημένοι από τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατά του κορωνοϊού και δεν τα θεωρούν αποτελεσματικά.

«Ο κόσμος δηλώνει κατά 58% ότι έχει κουραστεί», δήλωσε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, προσθέτοντας ότι η κούραση αυτή αφορά όχι μόνο στα μέτρα της κυβέρνησης αλλά γενικά σε άλλα μέτρα.

Παράλληλα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,6% έναντι 21,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής 5,7%, το ΚΚΕ 4,5%, η Ελληνική Λύση 4,2% και το ΜέΡΑ25 2,7%. Στο 20% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Σε ερώτηση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας, 1 στους 2 πολίτες θεωρεί ότι το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού μάς βρίσκει σε καλύτερη κατάσταση, συγκριτικά με άλλες χώρες.

Μάλιστα, το 48,4% απαντά πως για το δεύτερο κύμα φταίει ο τουρισμός, το 42,8% η απειθαρχία συγκεκριμένων ομάδων, το 39,6% ο συνωστισμός στα μέσα μεταφοράς, το 29,6% ο συνωστισμός στην εστίαση, το 24,6% η καθυστέρηση στη λήψη μέτρων.

Ακόμα, σχετικά με τις δημόσιες συναθροίσεις, το 67,9% απαντά πως διαφωνεί με τη διοργάνωση εκδηλώσεων εν μέσω πανδημίας, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, ενώ το 27,6% συμφωνεί.

Όσον αφορά στην πίεση στο ΕΣΥ τo 56% εκτιμά πως σίγουρα/μάλλον θα τα καταφέρει μέχρι να κυκλοφορήσουν τα εμβόλια, ενώ το 34,4% θεωρεί πως το Σύστημα Υγείας θα καταρρεύσει. Το 9,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Σε ερώτηση για το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, μόλις το 52,1% απαντά πως θα το κάνει, ενώ το 37,7% απαντά πως δεν θα το κάνει.

Τέλος, όσον αφορά στο ζήτημα της μετάδοσης του ιού από τη Θεία Κοινωνία, το 67,7% απαντά πως η Θεία Κοινωνία μεταδίδει σίγουρα τον κορωνοϊό, ενώ το 21,7% απαντά πως δεν μεταδίδεται. Το 10,6% απαντά πως δεν γνωρίζει.

Διαβάστε ακόμα: Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: