Προσλήψεις – Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Αιτήσεις και προθεσμίες – Τα προσόντα που απαιτούνται

Συνολικά 5.124 μόνιμες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο θα καλύψει η πρόσκληση-προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον πρώτο μεγάλο γραπτό διαγωνισμό 2Γ/2022, που αναμένεται να διεξαχθεί τον Μάρτιο του 2023.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ήδη τον ακριβή αριθμό των μόνιμων θέσεων στο Δημόσιο που θα καλυφθούν μέσω του πρώτου πανελλαδικού γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, καθώς και την κατανομή τους στους φορείς ανά κλάδο και ειδικότητα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022 και 2023 ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 5.124, εκ των οποίων οι 3.502 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), οι 1.565 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ) και 57 θέσεις Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου στις 08:00 έως την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στις 14:00.

Σημειώνεται πως οι συντελεστές βαρύτητας είναι 50% για κάθε μάθημα. Η βαθμολογία της γραπτής διαδικασίας ορίζεται σε κλίμακα από 1 έως 100 και επιτυχόντες θα είναι όσοι περάσουν τη βάση που ορίστηκε στις 55 μονάδες για κάθε μάθημα/δοκιμασία και συνολικά.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ, πατώντας ΕΔΩ

Οι αιτήσεις για την προκήρυξη 2Γ/2022 υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΑΣΕΠ.

Να σημειωθεί ότι οι υποψήφιοι που θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να «οπλιστούν» με υπομονή κατά την διαδικασία της αίτησης, καθώς από το πρωί η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ «πέφτει» ανά διαστήματα λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

«Ο γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ ανακοινώθηκε για να γίνει. Και θα γίνει βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχει καθοριστεί». Αυτό υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου – κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών – περί αναβολής του διαγωνισμού, εάν υπάρξει νωρίτερα προκήρυξη εθνικών εκλογών, όπου βάσει του Συντάγματος και της νομοθεσίας «παγώνει» κάθε διαδικασία προσλήψεων στο Δημόσιο Τομέα.

Οι υποψήφιοι στην ηλεκτρονική τους αίτηση δηλώνουν τα προσόντα τους (τίτλοι σπουδών, άδειες άσκησης επαγγέλματος ή βεβαιώσεις εγγραφής, πιστοποιητικά), τους κωδικούς των θέσεων, τους κλάδους/ειδικότητες, καθώς και τα τυχόν απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: