Κορωνοϊός: 136 νεκροί – 17 νέα κρούσματα – 2.534 στο σύνολο

Δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 136.

Τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα είναι 17, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 2.534. Από αυτά, 580 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.228 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, από τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, 43 είναι διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

Παράλληλα, 65 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε σε μια σειρά νέων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως αυτά περιλαμβάνουν κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, απώλεια γεύσης όσφρησης και πως εμφανίζονται σε 3-7 ημέρες.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Τσιόδρας είπε πως η επανέναρξη των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων θα γίνει σταδιακά με συνεκτίμηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων.

Ακόμη, κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε πως η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό αποφάσισε την υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.

Σύμφωνα με τον λοιμωξιολόγο, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων ψήφισε κατά πλειοψηφία την υποχρεωτική χρήση μάσκας μετά την άρση των μέτρων, στις 4 Μαΐου σε δημόσιους χώρους, π.χ σε παντοπωλεία, νοσοκομεία, ιατρεία, κουρεία και γενικά όλους τους πολυσύχναστους κλειστούς χώρους. Μάλιστα, θα ισχύει τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους.

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: