Κορωνοϊός: 121 νεκροί – 156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι – 2.401 συνολικά

«Έχουμε τα περιθώρια για χαλάρωση των μέτρων», δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Ακόμη πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον σε 121, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα κορωνοϊού, με τα 150 από αυτά να αφορούν το Κρανίδι. Συνολικά έχουν καταγραφεί 2.401 κρούσματα, εκ των οποίων το 56% είναι άνδρες. Από τα κρούσματα, 572 σχετίζονται με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.111 με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στη χώρα μας είναι 59, εκ των οποίων οι 16 είναι γυναίκες. Το 84,7% αυτών έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή και ηλικία άνω των 70 ετών. Παράλληλα, 46 ασθενείς πήραν εξιτήριο.

Αναφερόμενος στον 35χρονο άνδρα από τη Θεσσαλονίκης που έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό χωρίς να έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα, ο Σωτήρης Τσιόδρας σημείωσε πως «τα παιδιά έχουν πολύ πιο ήπια κλινική εικόνα σε σχέση με τους ενήλικες. Δυστυχώς όμως καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας».

Όπως είπε, σε κάποιες περιπτώσεις «αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν εντοπιστεί». «Σε άλλες μένουμε με το αναπάντητο ερωτηματικό», εξήγησε ο λοιμωξιολόγος.

ellada

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: