Κοινωνικό μέρισμα: Μόνο 1 στις 2 αιτήσεις έχει εγκριθεί

Όπως ανακοίνωσε ο ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλας, μόνο οι μισές από τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα που υπεβλήθησαν μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, μέχρι τις 7.00 το πρωί είχαν υποβληθεί 1.173.000 αιτήσεις εκ των οποίων οι 507.000 έχουν ήδη εγκριθεί ενώ άλλες 300.000 περίπου βρίσκονται σε αναμονή για τις επόμενες ενέργειες. Οι τελευταίες, όπως είπε ο κ. Καρέλας, θεωρούνται εν δυνάμει εγκεκριμένες.

Ακόμη, 238.000 αιτήσεις, ποσοστό που φθάνει δηλαδή το 20%, έχουν απορριφθεί, ενώ σύμφωνα με εκτίμηση του κ. Καρέλα, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων θα αγγίξει τις 1.280.000.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε πως επιλύθηκαν κάποια προβλήματα, όπως αυτό  με τα προστατευόμενα μέλη (σ.σ. σχετικά με τη συναίνεση). Πλέον, θα μπορεί και η χήρα (ασφαλισμένη) του θανόντος ή ο χήρος (ασφαλισμένος) της θανούσης να υποβάλουν μόνοι τους αιτήσεις, θα μπορεί και ο φιλοξενούμενος θανόντος να υποβάλει ο ίδιος αίτηση, ενώ έγιναν διορθώσεις σε ΑΜΚΑ και ασφαλισμένους.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: