Κίνδυνος νέας διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Αγωνία για το εάν θα ψηφίζει τα νέα μέτρα η Κ.Ο.!

Την ώρα που η κυβέρνηση περνάει από στραπάτσο σε στραπάτσο στο θέμα της διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό της χώρας αναπτύσσονται νέα μέτωπα, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθούν να ψηφίσουν σκληρά μέτρα για τον ελληνικό λαό, μέσα από τα νομοσχέδια του φορολογικού και του ασφαλιστικού που έχουν κατατεθεί.

Η ανασφάλεια και ο προβληματισμός της κυβέρνησης είναι διάχυτη, ωστόσο προσπαθεί με επικοινωνιακά τρικ να αμβλύνει την δύσκολη κατάσταση και στα δύο μέτωπα. Το ότι αυτά τα νομοσχέδια θα συζητούνται στην Βουλή ενώ παράλληλα θα εξελίσσεται και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για τα επιπλέον μέτρα του προληπτικού πακέτου των 3,6 δισ. ευρώ, δεν είναι η καλύτερη συνθήκη για την κυβέρνηση.

Παρά τις «ενέσεις» αισιοδοξίας από το Μέγαρο Μαξίμου που καθημερινά διαρρέει την ικανοποίησή του του για την μέχρι τώρα πορεία των διαπραγματεύσεων, οι ενδείξεις από τις Βρυξέλλες δεν συμφωνούν σε ολοκλήρωση της αξιολόγησης την προσεχή Δευτέρα, αλλά πιθανότατα στο τακτικό Eurogroup στις 24 Μαΐου εάν τα πράγματα εξελιχθούν κατά το θετικό σενάριο.

Στην χθεσινή ανακοίνωση που ακολούθησε την σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπογραμμίζεται ότι «τηρήθηκαν οι κόκκινες γραμμές». Με την επισήμανση αυτή το κυβερνητικό επιτελείο προεξοφλεί την στάση των βουλευτών της και ξορκίζει τον κίνδυνο ατυχήματος κατά την συζήτηση των μέτρων στην Βουλή, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί ως ενδεχόμενο.Πολλοί εκτιμούν ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσουν στο σύνολό τους να υποκύψουν στις παραινέσεις της κυβέρνησης και αναμένονται νέες διαφοροποιήσεις. 

parapolitika.gr

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: