Κέικ αφρός!!!


Υλικά

  • 50 ml. σπορέλαιο


  • 80 γραμμάρια κορν φλαουρ
  • 6 αυγά
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη

Βάζουμε σε ένα μπρίκι 50 ml. σπορέλαιο και το χλιαρύνουμε πολύ λίγο, το τοποθετούμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα 80 γραμμάρια κορν φλάουρ, 5 κρόκους αυγών και 1 αυγό, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!

Χτυπάμε 5 ασπράδια με 80 γραμμάρια ζάχαρη σε μαρέγκα!

Παίρνουμε λίγο μίγμα από τους κρόκους και το ρίχνουμε στην μαρέγκα και στην συνέχεια την μαρέγκα την ρίχνουμε μέσα στους κρόκους στο μίγμα!

Απαλά ανακάτεμα και στην συνέχεια το τοποθετούμε σε τσέρκι (26) το οποίο το έχουμε κλείσει καλά με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!

Το τσέρκι στην συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ταψάκι που έχουμε γέμιση μέχρι την μέση νερό και το τοποθετούμε στο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα!

Όταν το βγάλουμε περιμένουμε 5 λεπτά να το τακτοποιήσουμε δηλαδή να βγάλουμε λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο!

Tzeni Tsanaktsidou


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: