Καθηγητής Σύψας: Να είμαστε έτοιμοι για το κακό σενάριο με δεύτερο κύμα κορωνοϊού (βίντεο)

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας, ανέφερε πως θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και για το κακό σενάριο με δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Ο κ. Σύψας ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Υπάρχει το κακό σενάριο του δεύτερου κύματος, συν την γρίπη που έρχεται κάθε χρόνο, συν τους άλλους αναπνευστικούς ιούς που θα δημιουργήσουν μια τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου και συνέχεια Ιανουάριο- Φεβρουάριο».

Ο ίδιος συμπλήρωσε, βέβαια, πως κανείς δεν ξέρει από τί θα εξαρτηθεί το αν θα έρθει όντως αυτό το δεύτερο κύμα καθώς ο ιός συνεχώς μας διαψεύδει.

Ο κ. Σύψας επισήμανε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι ο κορωνοιός θα κάνει, όπως όλες οι πανδημίες ένα δεύτερο κι ίσως και τρίτο κύμα και εν συνεχεία θα εξαφανιστεί.

Μεταξύ άλλων σχολίασε ότι η κατάσταση θα είναι δύσκολη τουλάχιστον μέχρι την άνοιξη, από εκεί κι έπειτα τα πράγματα θα μπουν σε μια άλλη κατεύθυνση, είτε ο κορωνοιός θα γίνει μια εποχική λοίμωξη, είτε θα εξαφανιστεί. Εξάλλου από ένα χρονικό διάστημα κι έπειτα θα υπάρχει πια και το εμβόλιο, είπε ο καθηγητής και συνέχισε λέγοντας πως χρειάζεται υπομονή για τους επόμενους 9-10 μήνες.

Στο χειρότερο σενάριο, θα κλείσουν οι μη απαραίτητες δομές, ξεκαθάρισε ο κος Σύψας, εξηγώντας συγκεκριμένα πως λόγου χάριν θα κλείσει η εστίαση, τα μπαρ, οι χώροι θεαμάτων αλλά το τελευταίο που θα κλείσει είναι τα σχολεία.

«Θα κάνουμε το παν, θα σταματήσουμε όλα τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα προκειμένου να κρατήσουμε τα σχολεία ανοικτά» είπε.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: