Καταδίκη του Πολάκη και δικαίωση μετά θάνατον για τον Βασίλη Μπεσκένη

Tο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ένοχο για εξύβριση τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, με αποτέλεσμα να του επιβληθεί και καταβολή χρηματικής αποζημίωσης στην οικογένεια του εκλιπόντος δημοσιογράφου Βασίλη Μπεσκένη.

Η υπόθεση αφορούσε δημόσιες καταγγελίες του Παύλου Πολάκη κατά του Βασίλη Μπεσκένη, τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός κατηγόρησε ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, όπου εργαζόταν επί υπουργίας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση (272/2019) που δημοσιεύουν τα dikaiologitika.gr, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κάνει λόγο για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού που είχαν σκοπό «να προσβάλλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του». 

Στην απόφαση ακόμα σημειώνεται ότι ο Παύλος Πολάκης, κάνοντας τους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς, «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση», ενώ δεν έμεινε μόνο στα όσα είπε στο Κοινοβούλιο, αλλά προχώρησε και σε δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook. Σύμφωνα με την απόφαση ο κ. Πολάκης δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο αλλά από την Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Μετά την έρευνα αυτή αποδείχθηκε επίσης ότι ο Βασίλης Μπεσκένης, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από καρδιακή προσβολή, σε ηλικία μόλις 43 ετών, τον Δεκέμβριο του 2017, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: