Κασιδιάρης: Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα

Συνεχίζεται με την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη, κατηγορούμενου για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής ομάδας, η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, που διήρκεσε τρεις ώρες, ο κατηγορούμενος επαναλάμβανε επαναλάμβανε πως οι κατηγορίες είναι «κατασκευασμένες από πολιτικούς κύκλους» με στόχο να ανακοπεί η ανοδική πορεία της Χρυσής Αυγής.

«Επιμέρους εγκλήματα υπάρχουν ωστόσο είπα ότι υπήρχε συγκεκριμένη εντολή για να διωχθούν όλοι οι βουλευτές, ολόκληρο το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Τα περιστατικά της δικογραφίας οφείλει η δικαιοσύνη να τα διερευνήσει. Δεν μπορεί να στοχοποιείται ένα κόμμα επειδή έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης σημείωσε μάλιστα πως δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά, ο οποίος όπως διαπίστωσε στη συνέχεια ήταν υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή τη δολοφονία με την οποία δεν έχει καμία σχέση. Αν τότε ήξερα τη δικογραφία θα καταδίκαζα διπλά γιατί χάθηκε ένας συμπολίτης μας και όλοι θλιβόμαστε και αγανακτούμε γι’ αυτό ενώ παράλληλα δόθηκε το έναυσμα για να διωχθεί ένα κόμμα και να καταστραφούν ζωές», τόνισε ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ισχυρίστηκε ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη της δολοφονίας αναφερόταν στο πολιτικό κόστος που υπέστη το κόμμα.

Πρόεδρος: Εμείς έχουμε δει ότι ο Ρουπακιάς ανήκε σε κάποιο πενταμελές Τοπικής.

Κατηγορούμενος: Ήταν υποστηρικτής, ασχέτως αν εγώ δεν τον γνώριζα. Ωστόσο δεν ήταν μέλος. Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά δεν ξέρω το Ρουπακιά. Τον είδα σε δελτία ειδήσεων μετά από μέρες. Αυτή είναι η πάσα αλήθεια.

Πρόεδρος: Τον έχουμε δει σε ομιλίες, σε κατασκηνώσεις. Έχει εμφανιστεί… δεν φαίνεται να είναι ο περαστικός.

Κατηγορούμενος: Δεν αντιλέγει κανείς σε αυτό. Δεκάδες τοπικές οργανώσεις υπήρχαν και ο καθένας μπορούσε να μιλήσει και το κόμμα δεν μπορούσε να ξέρει τι θα κάνει και τι θα πει… αυτά τα έβρισκαν μέσα στην τοπική.

Ερωτηθείς για κείμενά του που αναφέρονται στον Χίτλερ αλλά και για σύμβολα των Ναζί, αρνήθηκε να απαντήσει επικαλούμενος την ελευθερία της έκφρασης και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αλλά και δηλώνοντας πως «οι ιδεολογιες είναι ποινικά αδιάφορες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο πολιτικός, ο δημόσιος, ακόμη και ο ιδιωτικός μας λόγος, είναι απολύτως στο πλαίσιο της νομιμότητας. Κάθε δήλωσή μας τελεί υπό το πλαίσιο της απόλυτης νομιμότητας». Ωστόσο, δήλωσε πως καταδικάζει «κάθε έγκλημα πολέμου και κάθε έγκλημα γενικότερα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωτοφανές να κατηγορείται για δύο όπλα που κατείχε νομίμως ότι τα είχε «για τροφοδοσία της εγκληματικής οργάνωσης», λέγοντας πως του ασκήθηκε δίωξη «για αυτό το απίθανο έγκλημα», ενώ ήταν από την αρχή γνωστό πως έχει άδειες.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως αγαπά τα όπλα, ασχολείται με αθλητική σκοποβολή και συμμετέχει επίσημα σε σκοπευτήρια, αρνούμενος κατηγορηματικά «αυτές τις γελοιότητες πως εκπαίδευα στρατιωτικά μέλη της Χρυσής Αυγής».

Όπως σημείωσε, εντάχθηκε στην Χρυσή Αυγή μετά το 2000 και παρακολουθούσε και συμφωνούσε με τις θέσεις του κόμματος από πολύ πιο πριν. Κατά τον κατηγορούμενο η Χρυσή Αυγή, στην οποία ακόμη ανήκει, είναι λαϊκό εθνικιστικό κίνημα, το καταστατικό του οποίου κατατέθηκε το 2012 στον Άρειο Πάγο.

«Το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με τα αδικήματα που αναφέρονται στη δικογραφία. Η δικαιοσύνη μπορεί να αποκαλύψει ότι μέλος , οπαδός , υποστηρικτής, βουλευτής μπορεί να έπραξε κάτι. Το κόμμα δεν ευθύνεται για κάποια εγκληματική πράξη», έκλεισε την απολογία του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: