Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Δύσκολη νύχτα με χιονόπτωση στην Αττική – Επιδείνωση τις επόμενες ώρες

Εντείνεται η χιονόπτωση στην Αττική, με την κυκλοφορία να δυσχεραίνεται σε δρόμους των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που εξακολουθεί να επελαύνει σε όλη τη χώρα φέρνοντας τσουχτερό κρύο. Η επιδείνωση που παρατηρήθηκε από το βράδυ, θα επηρεάσει και την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία η χιονόστρωση θα είναι ακόμη πιο έντονη στους περισσότερους δήμους. 

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν και αύριο, ενώ αισθητή βελτίωση αναμένεται από την Παρασκευή. Την ίδια στιγμή, η Πολιτική Προστασία, ύστερα από έκτακτη σύσκεψη, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σχολεία της βόρειας και βορειοανατολικής Αττικής, να ανοίξει στις 10:00 το Δημόσιο και στις 11:00 τα εμπορικά καταστήματα στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την «Μπάρμπαρα». 

Επί ποδός βρίσκονται οι περισσότεροι δήμοι της Αττικής, με εκχιονιστικά και αλατιέρες να εργάζονται ασταμάτητα και όπου παρουσιάζεται πρόβλημα να επιχειρούν.

Οι προβλέψεις μετεωρολόγων 

Μέχρι και το πρωί της Πέμπτης κατά διαστήματα θα έχουμε χιόνια και σε χαμηλά υψόμετρα, όχι μόνο στην Αττική — με εξάρσεις και υφέσεις — αλλά και στην Εύβοια και στις Σποράδες και στην ανατολική και στη νότια Θεσσαλία, προβλέπει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Παράλληλα, όπως αναφέρει, τα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε τμήματα της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, στην ανατολική, τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, το κεντρικό και το νότιο Αιγαίο.

Όσον αφορά την Αττική, ο κ. Καλλιάνος επισημαίνει ότι από τα βορειοδυτικά μέχρι και τα βορειοανατολικά θα υπάρχουν εξάρσεις χιονόπτωσης όπως επίσης στα κεντρικά και τα νότια χωρίς όμως προβλήματα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού μέχρι αύριο λίγο πριν από το μεσημέρι, με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος γράφει τα εξής: «Και τα τελευταία στοιχεία που πήραμε πριν από λίγο από το προγνωστικό μας σύστημα συγκλίνουν σε νέα επιδείνωση του καιρού από τις αμέσως επόμενες ώρες και μέχρι αύριο λίγο πριν το μεσημέρι με πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού Αττικής. Αυξημένες οι πιθανότητες αυτό το νέο χιονοκύμα να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα. Δείχνουμε την απαιτούμενη προσοχή!».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: