Ζελένσκι: Πρόσκληση για να συμμετάσχει σε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε «μια μελλοντική σύνοδο κορυφής» των «27», ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ πηγές κάνουν λόγο για πιθανή άφιξή του στις Βρυξέλλες την Πέμπτη.

Ο Σαρλ Μισέλ «προσκάλεσε τον (Βολοντίμιρ) Ζελένσκι να μετάσχει αυτοπροσώπως σε μια μελλοντική σύνοδο κορυφής (της ΕΕ). Για λόγους ασφαλείας, δεν θα αποκαλυφθεί καμιά πληροφορία», έγραψε στο Twitter ο Μπάρεντ Λέιτς, εκπρόσωπος του Ευρωπαίου ηγέτη.

Ωστόσο, ευρωπαϊκές πηγές έκαναν λόγο στο Γαλλικό Πρακτορείο για πιθανή επίσκεψη του Ζελένσκι στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, με την ευκαιρία της συνάντησης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 27 χωρών μελών της ΕΕ.

Εάν αυτή επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου στις Βρυξέλλες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του στις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Ζελένσκι μπορεί να μιλήσει αυτοπροσώπως ενώπιον των ευρωβουλευτών: πηγή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μίλησε για «την πιθανότητα να διεξαχθεί έκτακτη σύνοδος της ολομέλειας την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Δύο άλλες κοινοβουλευτικές πηγές επιβεβαίωσαν αυτή την πληροφορία, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Ο Ουκρανός ηγέτης έχει «μόνιμη πρόσκληση» για τις Βρυξέλλες, αρκέστηκε να δηλώσει νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

Η ουκρανική προεδρία δεν επιβεβαίωσε ούτε και αυτή το ταξίδι στις Βρυξέλλες, το οποίο εγείρει θέματα ασφάλειας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: