Καρέ καρέ η διάσωση λύκαινας που είχε κρεμαστεί σε καγκελόπορτα στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Αίσια έκβαση είχε η περιπέτεια ενός θηλυκού λύκου στον Καστανά λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Το άτυχο ζωάκι φαίνεται πως κυνηγήθηκε από σκυλιά στην περιοχή και αποκλείστηκε στην αυλή σπιτιού. Στην προσπάθειά της να διαφύγει, η λύκαινα προσπάθησε να πηδήξει την καγκελόπορτα χωρίς να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα μία από τις λόγχες να καρφωθεί στο σώμα της και να μείνει εγκλωβισμένη εκεί.

Το περιστατικό συνέβη τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και, άμεσα, οι κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης ειδοποίησε τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, ομάδα του οποίου μετέβη στο σημείο έχοντας τη συνδρομή της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η λύκαινα ονομάστηκε Ελισάβετ. Στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, αφού το τραύμα δεν πείραξε κανένα ζωτικό όργανό της το οποίο θα προκαλούσε πιθανότατα και τον θάνατό της. Αφού αναισθητοποιήθηκε, η ΟΑΕ του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ την απεγκλώβισε από την λόγχη και η κτηνίατρος περιποιήθηκε το τραύμα.

Σημειώνεται ότι ο εγκλωβισμός της λύκαινας διήρκεσε 6-7 ώρες με αποτέλεσμα να χάσει αρκετό αίμα στο διάστημα αυτό.

Έπειτα μεταφέρθηκε στο Κτηνιατρείο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στον Αετό Φλώρινας όπου και έγινε συρραφή του τραύματος. Από την εξέτασή της δεν διαπιστώθηκε κάποιο άλλο πρόβλημα κι έτσι όλα δείχνουν ότι η Ελισάβετ θα μπορέσει να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον έπειτα από την ανάρρωσή της σε έναν περίπου μήνα.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ:

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: