Καμία αλλαγή στο «πρόγραμμα», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters

Καμία αλλαγή στο «πρόγραμμα», σύμφωνα με το πρακτορείο ReutersΚαμία αλλαγή στο «πρόγραμμα», σύμφωνα με το πρακτορείο

Η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει τις δικές της ώστε να ξεμπλοκάρει τις εκταμιεύσεις και να αποφύγει τη χρεοκοπία, όμως θα δυσκολευτεί πολύ να αποφύγει τις αποκρατικοποιήσεις αλλά και τη μεταρρύθμιση στο , σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

«Η τελευταία δεν ολοκλήρωσε τα προαπαιτούμενα για την τελική εκταμίευση. Τίποτα δεν άλλαξε, τα προαπαιτούμενα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Αλλά τα μέτρα μπορούν να αλλάξουν, εφόσον δε θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα του χρέους», αναφέρει αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

«Πρέπει να πείσουν τους θεσμούς ότι κάποια από τα μέτρα δεν πρέπει να ληφθούν, είτε να ακυρωθούν, είτε να συμπληρωθούν από άλλα», δηλώνει ένας άλλος αξιωματούχος.

Ένα από τα βασικά προβλήματα φαίνεται πως θα είναι οι αποκρατικοποιήσεις, καθώς στον προϋπολογισμό του 2015 προβλέπονται έσοδα 4 δις. από αποκρατικοποιήσεις, ενώ όσον αφορά στις αλλαγές στις συντάξεις, σημειώνεται στο δημοσίευμα πως η Ε.Ε δε συμφωνεί με τα προνόμια πρόωρης συνταξιοδότησης και επιμένει για τη σύνδεση των συντάξεων με το μέγεθος των εισφορών.

Οι δανειστές, επισημαίνεται εξάλλου, ζητούν να καταργηθεί ο μειωμένος για τα και να διπλασιαστεί (από το 6,5% στο 13%) για τα ξενοδοχεία.

Πάντως, σύμφωνα με το Reuters, μόλις η Ελλάδα συμφωνήσει με τους δανειστές της και αρχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις, μπορούν σταδιακά να αρχίσουν να εκταμιεύονται .

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: