Κακοκαιρία Daniel – Καρδίτσα: «Θα έχουμε πνιγμούς, είναι δεκάδες οι εγκλωβισμένοι» – Δραματική έκκληση από τον δήμαρχο Παλαμά

Τεράστιες καταστροφές, μεγάλες πλημμύρες, τέσσερις νεκροί μέχρι τώρα και αναφορές για αρκετούς αγνοουμένους, είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», που εισήλθε σήμερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην τελική της φάση.

Κάτοικοι των χωριών Παλαμά και Μεταμόρφωσης απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία για άμεση βοήθεια, καθώς  η κατάσταση στην περιοχή είναι δραματική. 

Ο δήμαρχος  Παλαμά  Γιώργος Σακελλαρίου, απηύθυνε δραματική έκκληση για βοήθεια από τις αρχές.

«Υπάρχουν δεκάδες εγκωβισμένοι στον Παλαμά, θα έχουμε πνιγμούς, έχω κάνει κλήσεις παντού για βοήθεια. Από χθες έχω ζητήσει ελικόπτερο», ανέφερε, λέγοντας πως ο Δήμος Παλαμά σήμερα… πέθανε.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvcm2qalb0yp)

Οι κάτοικοι στον Παλαμά, τη Μεταμόρφωση, το Μουζάκι και αρκετά ακόμα, πιάστηκαν στον ύπνο όταν στις 4 το πρωί έσπασε ένα φράγμα και έπνιξε με τόνους νερού τα χωριά τους, τα οποία έχουν πνιγεί στα λασπόνερα. Οι κάτοικοι, ανεβαίνουν στις στέγες και πάνω σε έπιπλα για να σωθούν, σπίτια έχουν καταρρεύσει και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες. Οι εκκλήσεις για βοήθεια με λέμβους είναι συνέχεις, καθώς είναι αδύνατη η προσέγγιση άλλων μέσων, ακόμα και οχημάτων βαθέως τύπου.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: