Κακοκαιρία «Daniel» – Εύβοια: Χωρίς νερό και ρεύμα οικισμοί σε Μαντούδι και Αγία Άννα

Στο δικό τους Γολγοθά, από χθες βράδυ, χωρίς νερό και ρεύμα παραμένουν ορισμένοι οικισμοί του δήμου Λίμνης Μαντουδίου και Αγίας Αννας. Οι οικισμοί Σαρακίνικο, Καστρί και Μακρύ Γυαλό, που δεν έφτασαν ακόμη τα μηχανήματα να αποκαταστήσουν τις υποδομές, παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό. Μάλιστα, το βράδυ της Τετάρτης, περίπου 10 άτομα εξέπεμψαν «SOS» για βοήθεια, αναφέροντας πως έχουν εγκλωβιστεί στον Μακρύ Γιαλό.

«Χρειάζομαστε άμεσα τρόφιμα και κάποιον φακό γιατί είμαστε χωρίς ρεύμα. Επίσης χρειαζόμαστε και με κάποιον τρόπο να φορτίσουμε ένα κινητό για να έχουμε μια επικοινωνία γιατί έχουμε μικρά παιδάκια εδώ, έτσι ώστε αν χρειαστούμε κάτι να μπορούμε να επικοινωνήσουμε», είπε ένας εκ των εγκλωβισμένων στο evima.gr.


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cvbz9uvyr49d)

Μάχη δόθηκε από το πρωί σήμερα στο χωριό Βλαχιά και στο χωριό Πύλι με απεγκλωβισμούς κατοίκων, ενώ το απόγευμα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία στο δρόμο προς την Βλαχία και τα μηχανήματα ήδη κινούνται προς Σαρακίνικο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα χωριά του δήμου Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Αννης από την πλευρά του Αιγαίου δοκιμάστηκαν ιδιαίτερα από χθες το βράδυ όπως επίσης και αρκετά χωριά του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού.

Έχουν καταγραφεί ιδιαίτερα μεγάλες ζημιές στις υποδομές και τα τεχνικά έργα κυρίως στους δρόμους που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους.

Ωστόσο η κακοκαιρία συνεχίζεται γεγονός που σημαίνει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη, ενώ εκατοντάδες σπίτια έχουν πλημμυρίσει και οι εκκλήσεις για άντληση υδάτων είναι διαρκείς.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: