Ηθοποιός γεννά στο σπίτι και μας δείχνει τη διαδικασία καρέ καρέ

H ηθοποιός Eva Amurri Martino είναι καρπός του έρωτας της Σούζαν Σάραντον και του σκηνοθέτη Franco Amurri. Έγινε μητέρα πριν από λίγες ημέρες και ο δικός καρπός του έρωτα με τον σύντροφό της, ήρθε στο σπίτι. Τα τελευταία χρόνια, ο εναλλακτικός τρόπος τοκετού, ο τοκετός στο σπίτι, εξαπλώνεται σε πολλές χώρες και σε Ολλανδία και Βρετανία είναι συνήθης πρακτική.

Στην Ελλάδα έχουν γίνει βήματα σε αυτόν τον τομέα με πρωτοβουλίες από οργανωμένες ομάδες μαιών ή και μεμονωμένες μαίες. Η ασφάλεια ενός τοκετού στο σπίτι είναι ακόμα υπό συζήτηση.

Η Εva Amurri Martino δημοσίευσε στο blog της Happily Eva After την διαδικασία του τοκετού στο σπίτι με φωτογραφικά καρέ. «Υπολόγισα τις συσπάσεις μου με το application του κινητού μου. Όταν άρχισε η κοιλιά μου να με πιέζει πολύ ειδοποίησα τη μαία μου και άρχισε να μου κάνει μασάζ στη μέση. Ο σύζυγός μου γέμιζε την μπανιέρα. Με κάθε νέο σπασμό, άρχισα να νιώθω πιο δυνατή. Λίγο μετά ζήτησα ένα snack και η μαία μου έφερε γιαούρτι. Άρχισα να συγχρονίζω τους σπασμούς με την αναπνοή μου. Για επόμενη ώρα, οι πιο δυνατοί σπασμοί ήταν σαν να μου τράνταζαν το σώμα. Όλοι δίπλα μου με ενθάρρυναν και μου έδιναν κουράγιο. Λίγο μετά άρχισα να σπρώχνω, χωρίς να σκέφτομαι, στην κορύφωση των συσπάσεων, ένιωσα το σώμα μου να ανοίγει. Με την περιφερειακή μου όραση είδα τις μαίες να φορούν τα γάντια τους. Ήξερα ότι το μωρό έρχεται….” έγραψε μεταξύ άλλων στο blog της η ηθοποιός. Δείτε την διαδικασία καρέ καρέ.

 

bovary.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: