Ινδονησία: Απελευθερώθηκε μετά από πέντε χρόνια ο κροκόδειλος που ζούσε με ένα λάστιχο γύρω από το λαιμό του

Η απελευθέρωσή του έγινε με τη βοήθεια ενός κοτόπουλου που χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα

Ένας άγριος κροκόδειλος που ζούσε εδώ και πέντε χρόνια έχοντας γύρω από το λαιμό του τυλιγμένο ένα λάστιχο απελευθερώθηκε μετά από πάρα πολλές προσπάθειες και πλέον είναι ελεύθερος για να επιστρέψει πίσω στη φύση. 

Η ομάδα της προαστασίας της άγριας ζωής τον εντόπισε το 2016 όταν  οι κάτοικοι της πόλης Παλού στο νησί Σουλαουέσι τον πρωτοείδαν με ένα λάστιχο μοτοσικλέτας γύρω από το λαιμό του.

Ωστόσο αυτός που κατάφερε να τον προσεγγίσει ήταν ο Τιλί. Επρόκειτο για έναν 34χρονο πωλητή πτηνών ο οποίος μετά από τρεις εβδομάδες προσπαθειών πέτυχε τον στόχο του με την πολύτιμη βοήθεια ενός… κοτόπουλου που χρησιμοποιήθηκε ως δόλωμα. Έτσι λοιπόν κατάφερε να  το παγιδεύσει και μαζί με ντόπιους τον έσυραν στις όχθες του ποταμού. Εκεί έκοψαν το λάστιχο με το οποίο ήταν τυλιγμένος.

«Ήθελα απλώς να βοηθήσω. Σιχαίνομαι να βλέπω τα ζώα παγιδευμένα να υποφέρουν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο 34χρονος άνδρας. «Ο κροκόδειλος ήταν απίστευτα βαρύς. Όλοι είχαν ιδρώσει και εξουθενωθεί», προσθέτει.

Σημειώνεται πως οι δύο πρώτες απόπειρες διάσωσης του τεράστιου ερπετού απέτυχαν καθώς τα σχοινιά δεν ήταν αρκετά ισχυρά για να αντέξουν το βάρος του.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις κάποιος του έβαλε το λάστιχο στο λαιμό, σε μια προσπάθεια να τον πιάσει για κατοικίδιό του. «Χθες ήταν μια ιστορική μέρα για εμάς, είμαστε ευγνώμονες για το γεγονός πως ο κροκόδειλος επιτέλους σώθηκε και εκτιμούμε τους ντόπιους που έδειξαν την ανησυχία τους για την άγρια ζωή», τόνισε ο Χασμούνι Χασμάρ, επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας άγριας φύσης.

Υπενθυμίζεται πως ο συγκεκριμένος κροκόδειλος είχε γίνει είδηση στις αρχές του 2020 όταν η κυβέρνηση είχε πει ότι θα έδινε αμοιβή σε όποιον θα κατάφερνε να τον πιάσει και να του αφαιρέσει το λάστιχο. Όμως ο «διαγωνισμός» ακυρώθηκε καθώς υπήρξαν φόβοι ότι θα έμπαινε σε κίνδυνο η ασφάλεια του ζώου. 

Μετά από την εξέλιξη, η υπηρεσία δεσμεύτηκε πως «θα ανταμείψουμε τον Τίλι για τολμηρή προσπάθειά του στην προστασία της άγριας ζωής». 

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: