Θεσσαλονίκη: Για ψυχιατρική εξέταση ο 29χρονος που φέρεται ότι σκότωσε τη μητέρα του

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Θεσσαλονίκης από την μητροκτονία που σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Καλαμαριά. Ένας 29χρονος συνελήφθη και φέρεται να ομολόγησε τη δολοφονία της 60χρονης μητέρας του, την οποία διετέλεσε στο διαμερίσμα του πέμπτου ορόφου στην οδό Παπαδιαμάντη 1.

Στον τόπο του εγκλήματος έσπευσαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, ενώ λίγη ώρα αργότερα μέλη της Σήμανσης εντόπισαν ένα κουζινομάχαιρο, το οποίο φέρεται να χρησιμοποίησε ο 29χρονος κατά την τέλεση της αποτρόπαιας πράξης του. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα είχε δεχτεί αρκετά χτυπήματα με τα χέρια, ενώ στο μαχαίρι οικιακής χρήσης εντοπίστηκαν ξεκάθαρα σημάδια αίματος. Εντός του διαμερίσματος οι αστυνομικοί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, βρήκαν και μια κοντομάνικη μπλούζα εμποτισμένη με αίματα.

Ο 29χρονος φαίνεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και να λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, ενώ φαίνεται πως έμενε με την μητέρα του αλλά και σε κοντινό σπίτι με τη σύντροφό του το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μόλις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι η γυναίκα ήταν νεκρή και πως πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, τον οδήγησαν με χειροπέδες στο Τμήμα Ασφαλείας, ενώ λίγη ώρα αργότερα και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, φέρεται να ομολόγησε πως ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας ήταν να μεταφερθεί το βράδυ της Τετάρτης σε ψυχιατρική κλινική προκειμένου να εξεταστεί, ενώ θα βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή, εφόσον κριθεί ότι το επιτρέπει η ψυχική του υγεία.

Η σορός της ατυχής γυναίκας θα μεταφερθεί σήμερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία και από την νεκροψία — νεκροτομή θα πέσει περισσότερο φως σχετικά με τις συνθήκες της δολοφονίας. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό τη προκάλεσε τον καβγά ανάμεσα σε γιο και μητέρα, ούτε αν εκείνη την ώρα ήταν και τρίτο πρόσωπο εντός του διαμερίσματος. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρείται βέβαιο πως θα καταθέσει στην αστυνομία και η σύντροφος του 29χρονου κατηγορούμενου.

Συγκλονισμένοι οι γείτονες της οικογένειας

Οι άνθρωποι της οδού Παπαδιαμάντη δηλώνουν συγκλονισμένοι από την τραγική είδηση που έσκασε σαν «βόμβα» εχθές το απόγευμα στην ήσυχη γειτονιά της Καλαμαριάς. Όλοι μιλούν για μία οικογένεια που ουδέποτε είχε δώσει δικαιώματα σχολιασμού, ούτε είχαν ακουστεί ποτέ καβγάδες από το διαμέρισμά τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες από ανθρώπους της γειτονιάς, νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης άκουσαν έντονες φωνές από το διαμέρισμα, ωστόσο δεν φαντάστηκαν ότι εκείνη την ώρα εκτυλισσονταν ένα φονικό δίπλα τους. «Νομίζαμε ότι φώναζαν παιδιά που έπαιζαν σε κάποιο σπίτι της πολυκατοικίας. Δεν δώσαμε σημασία και καταλάβαμε τι έγινε μόλις είδαμε τους αστυνομικούς και τα ασθενοφόρα», ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας.

Η γυναίκα που έχασε τη ζωή της φαίνεται πως είχε χωρίσει με τον σύζυγό της και πατέρα του φερόμενου δράστη, ενώ η οικογένεια δεν είναι άγνωστη σε πολλούς στη Θεσσαλονίκη αφού διατηρεί μία πετυχημένη και γνωστή εμπορική επιχείρηση.

«Ακούστηκαν φωνές και στη συνέχεια είδαμε τα ασθενοφόρα. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έγινε» είπε εργαζόμενος της περιοχής, ενώ μία γυναίκα που μένει στην πολυκατοικία ανέφερε ότι η αστυνομία ειδοποιήθηκε από γείτονες όταν άκουσαν έντονες φωνές. «Ακούστηκαν τσιρίδες αλλά στην αρχή νομίζαμε πως κάποιος μπαμπάς μαλώνει με το παιδάκι του. Μόλις μπήκαν στο διαμέρισμα τον είδαν να κάθεται στην πολυθρόνα σαστισμένος. Αυτό μου είπε γείτονας, δε ξέρω αν εκείνη την ώρα ήταν και οι αστυνομικοί στο διαμέρισμα. Μετά τον έβαλαν με χειροπέδες στο περιπολικό», ανέφερε.

«Τον ήξερα και δεν πίστευα ότι μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Δούλευε το παιδί, είχε και σχέση. Την κυρία Μπέτυ την είδα εχθές. Δεν είχαμε ακούσει ποτέ να έχουν καβγάδες», σημείωσε η γυναίκα. Εις βάρος του 29χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία η οποία θα διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: