Η Volvo συνεργάζεται με την  Google για την επόμενη γενιά συστημάτων Infotainment

Οι εφαρμογές που ενσωματώνει η Volvo Cars στο σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας Sensus επόμενης γενιάς, θα βασίζεται στο λειτουργικό Android της Google.

Με τη συνεργασία της Volvo Cars με την Google ενισχύεται ο τρόπος με τον οποίο ο οδηγός και οι επιβάτες ενός Volvo επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με το αυτοκίνητό τους. Εφαρμογές και υπηρεσίες που αναπτύσσονται από την Google και τη Volvo Cars θα ενσωματώνονται στο αυτοκίνητο, ενώ χιλιάδες επιπλέον εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες μέσω του Google Play Store, το οποίο βελτιστοποιείται και προσαρμόζεται στα συστήματα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας αυτοκινήτου που βασίζονται στο Android.

Η  επόμενη γενιά του Sensus θα τρέχει σε Android. Νέες εφαρμογές και ενημερώσεις λογισμικού θα είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο και θα μπορούν να εγκατασταθούν αυτόματα. Αυτό θα επιτρέψει στα μελλοντικά αυτοκίνητα της Volvo να προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες του πελάτη, προσφέροντας στους οδηγούς πληροφορίες και υπηρεσίες πρόβλεψης που ενημερώνονται συνεχώς.

Το Google Assistant περιλαμβάνει ένα κεντρικό φωνητικό interface για το αυτοκίνητο, που επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγξουν λειτουργίες όπως ο κλιματισμός και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές για να ακούσουν μουσική και να στείλουν μηνύματα. Η δυνατότητα αυτή συνεισφέρει στο να παραμένει συγκεντρωμένος ο οδηγός, βοηθώντας τον να κρατά συνεχώς τα μάτια του στο δρόμο.

Μέσω του Google Maps, η επόμενη γενιά του Sensus θα παρέχει χάρτες και κυκλοφοριακά δεδομένα που θα ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας στους οδηγούς να πληροφορούνται για τις συνθήκες κυκλοφορίας που πρόκειται να συναντήσουν και προτείνοντας εγκαίρως εναλλακτικές διαδρομές.

Η στρατηγική σχέση ανάμεσα στη Volvo Cars και την Google, ξεκίνησε το 2017 όταν η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι η νέα γενιά του συστήματος πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της θα βασίζεται στην πλατφόρμα Android της Google. Το πρώτο σύστημα βασισμένο σε Android αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη διετία.

Δέσμευση της Volvo Cars είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων με τρίτους, οι οποίες θα διευρύνουν την γκάμα των υπηρεσιών διασύνδεσης που προσφέρονται στους πελάτες της, στο πλαίσιο των μεγάλων αλλαγών που δρομολογούνται στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η εταιρεία συνεχίζει να αναπτύσσει τις δικές της εφαρμογές, το δικό της λογισμικό και υπηρεσίες διασύνδεσης εντός του Volvo Car Group, εκμεταλλευόμενη το διευρυνόμενο δυναμικό των μηχανικών λογισμικού που διαθέτει.

 

Η Volvo συνεργάζεται με την  Google για την επόμενη γενιά συστημάτων Infotainment

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: