Η Pirelli άνοιξε κατάστημα P ZERO WORLD στο Ντουμπάι

Το P Zero World έφτασε στην τρίτη του ήπειρο: μετά το Λος Άντζελες, το Μόναχο και το Μόντε-Κάρλο, το πιο πρόσφατο κατάστημα αυτής της φιλοσοφίας άνοιξε στο Ντουμπάι. Αυτό το αποκλειστικό σύμβολο της στρατηγικής λιανικής της Pirelli – και της κορυφαίας θέσης της στην αγορά – κάνει τώρα την εμφάνισή του σε μία νευραλγική περιοχή που συνδέει τη Μέση Ανατολή με τον υπόλοιπο κόσμο. Πάνω από 60 υπεραυτοκίνητα που ανήκαν σε οπαδούς και τοπικούς συλλέκτες τίμησαν τα εγκαίνια του νέου καταστήματος, έχοντας προηγουμένως παρελάσει σε όλη την πόλη, ενώ την επόμενη μέρα πάνω από 200 αυτοκίνητα βρέθηκαν στο σιρκουί Yas Marina, στο Abu Dhabi, στα πλαίσια του θεσμού P Zero Experience – τους ερασιτεχνικούς αγώνες που διοργανώνει η Pirelli.

Η φιλοσοφία P Zero World είναι ένα είδος ‘μπουτίκ ελαστικών’: με άλλα λόγια, ένα κατάστημα όπου οι πελάτες μπορούν να βρουν τα πιο αποκλειστικά προϊόντα Pirelli και υπηρεσίες που προορίζονται για τον λαμπερό κόσμο των πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων. Οι μπουτίκ P Zero World είναι τα μοναδικά σημείο όπου διατίθεται ολόκληρη η γκάμα ελαστικών Pirelli, όπως το P Zero Trofeo R – το ελαστικό με τα υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων ολόκληρης της γκάμας κα με έγκριση τύπου για το δρόμο – ή το Pirelli Collezione για συλλεκτικά αυτοκίνητα: σχεδιασμένα για να συνδυάζουν κλασική εμφάνιση με σύγχρονες επιδόσεις.

Ασφαλώς, ολόκληρη η γκάμα προϊόντων της Pirelli διατίθεται σε πελάτες – μεταξύ άλλων ελαστικά μοτοσικλετών και ποδηλάτων και αξεσουάρ Pirelli Design. Οι αποκλειστικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πελάτες του νέου P Zero World στο Ντουμπάι περιλαμβάνουν περιποίηση αυτοκινήτων και οχήματα για δωρεάν μετακίνηση. Αλλά δεν είναι μόνον αυτό: με το P Zero World, οι επισκέπτες μυούνται στον κόσμο της Pirelli, από τις φωτογραφίες που συμβολίζουν το πιο διάσημο ημερολόγιο στον κόσμο, μέχρι την πολύχρωμη απεικόνιση των ελαστικών της F1.

Αυτή η φιλοσοφία υπογραμμίζει τη στρατηγική της Pirelli που επικεντρώνεται σε πολυτελή προϊόντα (premium και prestige): ένα τομέα της αγοράς που παρουσιάζει συνεχή άνοδο όπου η Ιταλική φίρμα έχει καταφέρει να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία, απολαμβάνοντας την αναγνώριση πελατών και κατασκευαστών αυτοκινήτων. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει ότι η Pirelli προμηθεύει με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης (OE) πάνω από τα μισά πολυτελή αυτοκίνητα (prestige cars) που κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο. Επομένως, περισσότερα  από το ένα στα δύο ‘supercar’ φεύγει από το εργοστάσιο με ελαστικά Pirelli, ενώ η Ιταλική φίρμα κατέχει μερίδιο 20% στην αγορά premium, επιβεβαιώνοντας την πρωτοκαθεδρία της σε ολόκληρο τον τομέα ελαστικών υψηλής αξίας.

ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ;

Το Ντουμπάι, ως το κέντρο των Αραβικών Εμιράτων, έχει αποτελέσει σημαντικό εμπορικό και μεταφορικό κόμβο σε όλη την ιστορία του, και κατ’ επέκταση να είναι ανέκαθεν πιο ανοικτό και δεκτικό  σε επιρροές και τάσεις από τον υπόλοιπο κόσμο της Μέσης Ανατολής. Δεν είναι τυχαίο το ότι το 2020 το Ντουμπάι θα φιλοξενήσει τη Expo: την παγκόσμια έκθεση που θα προσελκύσει 25 εκατομμύρια τουρίστες. Στο Ντουμπάι, υπάρχει τεράστιο πάθος για τα αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα να είναι η δεύτερη σημαντικότερη αγορά αυτοκινήτου μεταξύ των χωρών του Κόλπου, με πρώτη τη Σαουδική Αραβία. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στο κέντρο της Μεσανατολικής αγοράς αυτοκινήτου, μιας περιοχής όπου εκτιμάται ετήσια άνοδος 4-5% στα πολυτελή αυτοκίνητα για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό το υπέρμετρο πάθος επιβεβαιώνεται ακόμα και στην αστυνομική δύναμη του Ντουμπάι, που έχει στη διάθεσή της ένα στόλο οχημάτων για τον οποίο ο οποιοσδήποτε συλλέκτης αυτοκινήτων θα ήταν περήφανος: περιλαμβάνει μοντέλα Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Bentley Continental GT, McLaren 12C και Audi R8. Μερικά από αυτά τα αστυνομικά αυτοκίνητα συμμετείχαν στην παρέλαση των 60 υπεραυτοκινήτων που τίμησαν τα εγκαίνια του καταστήματος P Zero World στο Ντουμπάι. Η W Motors, η πρώτη Αραβική εταιρία υπεραυτοκινήτων, δραστηριοποιείται επίσης στο Ντουμπάι, με ένα Fenyr SuperSport με ελαστικά Pirelli να κλέβει την παράσταση στα εγκαίνια του P Zero World. Ο CEO της W Motors, Ralph R. Debbas, ήταν επίτιμος καλεσμένος στα εγκαίνια, εκπροσωπώντας έναν οραματικό και αποκλειστικό κατασκευαστή που διαμορφώνει το μέλλον της αυτοκίνησης στην περιοχή. Μία Aston Martin Zagato ήταν επίσης ανάμεσα στα εκθέματα. Για τον διάσημο Ιταλό κατασκευαστή αμαξωμάτων Zagato, τα εγκαίνια του P Zero World στο Ντουμπάι σηματοδότησαν η έναρξη των εορτασμών της επετείου των 100 ετών παρουσίας του στο χώρο.

Επομένως, εύλογη ήταν η επιλογή του Ντουμπάι – και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων γενικά – αυτό το πάθος για σπορ αυτοκίνητα συμβαδίζει με σαφείς και ακριβείς επιλογές από τους αγοραστές αυτοκινήτων. Σε ό,τι αφορά τα ελαστικά, εγκρίσεις τύπου και ελαστικά με ειδική σήμανση είναι μεγάλης στρατηγικής σημασίας σ’ αυτή την αγορά, όπου η τάση από τους ιδιοκτήτες υπεραυτοκινήτων είναι να αγοράζουν ελαστικά με ειδική σήμανση όποτε χρειάζονται αντικατάσταση: με άλλα λόγια, ελαστικά που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Είναι μία επιλογή που βρίσκεται στην καρδιά μιας στρατηγικής που η Pirelli ονομάζει ‘Perfect Fit’, όπου η Ιταλική φίρμα είναι ηγέτης της αγοράς.

Οι σημάνσεις στα ελαστικά δηλώνουν ότι έχουν φτιαχτεί ειδικά για ένα μοντέλο, με τα διάφορα σύμβολα να αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς κατασκευαστές. Τα εν λόγω ελαστικά είναι προϊόντα ενός κοινού προγράμματος εξέλιξης μεταξύ της Pirelli και των διαφόρων κατασκευαστών αυτοκινήτων που έχει διάρκεια περίπου 2-3 ετών. Από αυτό προκύπτουν ελαστικά, προσαρμοσμένα με ακρίβεια στα χαρακτηριστικά των αυτοκινήτων για τα οποία προορίζονται. Κάτι τέτοιο αποτελεί θεμελιώδη εγγύηση για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων, ότι θα μπορούν να απολαμβάνουν τις μέγιστες επιδόσεις και τη βέλτιστη συμπεριφορά, σε συνάρτηση με τη βασική σχεδίασή τους.

 

CAFFÈ ITALIANO ΚΑΙ ‘TRACK EXPERT’

Το κατάστημα P Zero World στο Ντουμπάι φιλοξενείται σε ένα νέο κτίριο 600 m2 (κατανεμημένων μεταξύ της έκθεσης και του συνεργείου) που απασχολεί 5 τεχνικούς, 2 συμβούλους πωλήσεων και έναν υπάλληλο υποδοχής. Υπάρχουν τέσσερις ράμπες όπου γίνονται εργασίες στον τομέα των ελαστικών, με χρήση προηγμένου εξοπλισμού, όπως: τα πιο σύγχρονα λέιζερ για την ευθυγράμμιση των τροχών, πλήρως αυτόματος εξοπλισμός τοποθέτησης που δεν απαιτεί ανθρώπινη παρέμβαση και εγγυάται τέλειο αποτέλεσμα χάρη σε μία τεχνολογία που εξαλείφει τον κίνδυνο ζημιάς της ζάντας. Επιπλέον, το P Zero World στο Ντουμπάι είναι εξοπλισμένο με ένα από τα ταχύτερα μηχανήματα ζυγοστάθμισης της αγοράς που μπορεί να επιλύει γρήγορα δυσδιάκριτα προβλήματα, π.χ. μεταφορά κραδασμών στο τιμόνι, που τα παραδοσιακά συστήματα δεν μπορούν να αναγνωρίσουν.

Το διάστημα της αναμονής για την εκτέλεση των εργασιών οι πελάτες μπορούν να ψυχαγωγούνται με έναν προσομοιωτή της F1 πραγματικού μεγέθους και να απολαμβάνουν γνήσιο Ιταλικό καφέ, προσφορά του P Zero World, ενώ οι τεχνικοί φροντίζουν το αυτοκίνητο. Ένας ‘Ειδικός Πίστας’ είναι επίσης στη διάθεση των πελατών, έτοιμος να δώσει συμβουλές για το σετάρισμα του αυτοκινήτου και τη διαχείριση ελαστικών, καθώς και ειδικές υποδείξεις για οδήγηση στην πίστα.

Ο Gaetano Trezza, Επικεφαλής Εμπορικού & Λειτουργικού Μάρκετινγκ της Pirelli, δήλωσε: «Η στρατηγική λιανικής της Pirelli επικεντρώνεται στην ενεργοποίηση σημείων πώλησης, σε συνεργασία με εταίρους που ήδη δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Αυτό σίγουρα συμβαίνει στο Ντουμπάι με τον Διανομέα μας Al Hawai, που συνεργάζεται αποκλειστικά με την Pirelli επί 32 χρόνια. Κατά συνέπεια, μπορούμε να βασιστούμε σε μία πιστή βάση πελατών, αλλά πάνω απ’ όλα στην αξιοπιστία και ικανότητα εταιριών με πάθος για τη δουλειά μας. Το P Zero World είναι το ‘πετράδι του στέμματος’ σε αυτή τη στρατηγική, όπου οι πελάτες μπορούν να ανακαλύψουν τη μάρκα μας, αποκλειστικά προϊόντα και υπηρεσίες κορυφαίου επιπέδου σε ένα μοναδικό περιβάλλον. Επιπλέον, οι πελάτες έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τους εταίρους μας, κάτι το οποίο μας βοηθά στη δημιουργία μια ατμόσφαιρας που κάνει το P Zero World να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλα κατάστημα ελαστικών. Το επόμενο P Zero World, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.»

Η Pirelli άνοιξε κατάστημα P ZERO WORLD στο Ντουμπάι gr.

now24.gr-auto

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: