Η Πάτρα αλλάζει όψη! – Διπλής κατεύθυνσης η οδός Αγίας Σοφίας

Την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος στο τμήμα από Αράτου μέχρι Γούναρη προωθεί πλέον η δημοτική αρχή της Πάτρας, καθώς εκτιμήθηκε ότι ο αρχικός σχεδιασμός της ημιπεζοδρόμησης δεν θα λάμβανε τις απαραίτητες εγκρίσεις.

Καταλύτης για τη συγκεκριμένη μεταβολή θα είναι η απόδοση των νέων οδικών κόμβων, που θα αποφέρουν σοβαρές αλλαγές στα κυκλοφοριακά δεδομένα. Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος στον «Κόσμο» αυτό που αλλάζει (εκτός των άλλων) θα είναι και η οδός Αγίας Σοφίας. Μέχρι το 2020 οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα γίνουν θα είναι ριζοσπαστικές. Μέσα στο 2016 θα δημοπρατηθεί το έργο σηματοδότησης και τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών ταυτόχρονα στις οδούς Κανακάρη και Κορίνθου. Εκτιμάται ότι σε λίγους μήνες η διάνοιξη της Κανακάρη θα έχει ολοκληρωθεί. Ετσι η μεν Κανακάρη θα αποτελεί την έξοδο της πόλης και η δε Κορίνθου την είσοδο (στην θέση της Κωνστανινουπόλεως και Μαιζώνος). Ως εκ τούτου η οδός Αγίας Σοφίας θα γίνει εκ νέου διπλής κατευθύνσεως. Όπως δηλαδή ήταν πριν το 1982 οπότε και μονοδρομήθηκε με κατεύθυνση την θάλασσα.

Εντός του 2017 θα δούμε τις αντιδρομήσεις των οδών Κορίνθου και Κανακάρη, ενώ μέχρι το 2020 θα εχει ολοκληρωθει και το έργο πεζοδρόμησης της οδού Μαιζώνος. Το οποίο συνδυάζεται και με άλλα έργα στην Ανω Πόλη, Γούβα, Ζαβλάνι κλπ. Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της μικρής περιμετρικής (σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα το έργο θα παραδοθεί στα τέλη του έτους), η πόλη της Πάτρας αναμένεται να «ανασάνει» κυκλοφοριακά!

Η Μαιζώνος

Μια απόφαση του Δήμου για μερική πεζοδρόμηση της Μαιζώνος δεν θα εγκρινόταν. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πλάνο προέβλεπε τη μετατροπή της οδού Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, πράγμα που αν συνέβαινε θα επέτρεπε την κυκλοφορία λεωφορείων και ταξί.

Στις σκέψεις του Δήμου είναι να προχωρήσει η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος όταν θα διανοιγεί η Κανακάρη.

Η σχετική απόφαση συνδέεται με την ολοκλήρωση του έργου διάνοιξης της Κανακάρη, γιατί θα επέλθουν ριζικές κυκλοφοριακές αλλαγές, με σημαντικότερη την αντιδρόμηση της οδού Κορίνθου (θα αποτελέσει την είσοδο της πόλης), αλλά και τη μετατόπιση της κυκλοφοριακής ζήτησης στους νέους κόμβους.

Πηγή: dete

xespao.gr-topika

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: