Η μέτρηση του  CO2 δεν αφορά ξεχωριστά κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αλλά γενικά το μοντέλο

Επειδή υπάρχει ένα μπέρδεμα με τις ανακοινώσεις που γίνονται σχετικά με τις εκπομπές CO2 διευκρινίζουμε ότι η  κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές CO2 αφορούν μία συγκεκριμένη έκδοση και όχι ένα μόνο αυτοκίνητο.

Για να το καταλάβετε οι μετρήσεις γίνονται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τα αποτελέσματα που ανακοινώνονται αφορούν όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής και αφορούν το συγκεκριμένο τύπο.

Για το λόγο αυτό οι αυτοκινητοβιομηχανίες αναφέρουν :

Οι τιμές Κατανάλωσης Καυσίμου / Ενέργειας, εκπομπών CO2 και ηλεκτρικής αυτονομίας έχουν μετρηθεί σύμφωνα με τις τεχνικές απαιτήσεις και προδιαγραφές των Ευρωπαϊκών Οδηγιών (Ε.Ε.) 715/2007 και (Ε.Ε.) 692/2008 μετά την τελευταία τροποποίηση.

Για όσους δε ξέρουν διευκρινίζουμε ότι το διοξείδιο του άνθρακα είναι το «αέριο του θερμοκηπίου»  που κατ’ εξοχήν ευθύνεται για το φαινόμενο της παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας της γης.

Η ισχύουσα στάνταρ διαδικασία δοκιμών επιτρέπει τη σύγκριση μεταξύ διαφορετικών τύπων οχημάτων και κατασκευαστών. Επιπλέον της απόδοσης καυσίμου, το οδηγικό στυλ καθώς και άλλοι, μη τεχνικοί παράγοντες μπορούν να επηρεάσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2.

Η μέτρηση του  CO2 δεν αφορά ξεχωριστά κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί αλλά γενικά το μοντέλο gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: