Ή ΜΕΝΕΤΕ Ή ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ – Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Ή ΜΕΝΕΤΕ Ή ΦΕΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ   Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

Η Ελλάδα έχει δύο επιλογές σύμφωνα με τον Clemens Fuest, πρόεδρο του κορυφαίου οικονομικού think tank στη Γερμανία, του ZEW (Zentrum fuer die Europaeische Wirtschaftsforscung): Η μία είναι να εφαρμόσει η επερχόμενη ελληνική κυβέρνηση μία «αποτελεσματική» και «φιλοαναπτυξιακή» πολιτική και η άλλη, να μην την εφαρμόσει και να οδηγήσει τη χώρα σε «έξοδο από την ευρωζώνη».

Σε δηλώσεις του στο Capital.gr, o κ. Fuest αναφέρει: «Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να ξεκινήσει με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης διαπραγματεύσεις για ένα νέο κούρεμα του χρέους. Την ίδια στιγμή υπόσχεται ότι ξανά περισσότεροι άνθρωποι θα απασχοληθούν στο δημόσιο και οι μισθοί θα αυξηθούν. Είναι κατανοητό πως πολλοί άνθρωποι στην Ελλάδα, οι οποίοι έχουν πληγεί πολύ από την κρίση, βρίσκουν ελκυστικές αυτές τις ιδέες. Δυστυχώς, όμως, πρόκειται για αυταπάτες».

«Η διάθεση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών να αναλάβουν επιπλέον βάρη για χάρη της Ελλάδας έχει σε μεγάλο βαθμό εξαντληθεί. Το σχέδιο του Τσίπρα –δηλαδή ένα νέο κούρεμα και υψηλότερες κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα – σημαίνει πρακτικά ότι οι φορολογούμενοι των άλλων κρατών πρέπει να χρηματοδοτήσουν τις κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα» προσθέτει ο πρόεδρος του ZEW.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: