Η Ferrari έκανε το 1-2 στο Bahrain–Μεγάλος νικητής ο Charles Leclerc

Η Ferrari επέστρεψε στις νίκες. Έκανε το 1-2 στο πρώτο Grand Prix της χρονιάς και έκλεισε πονηρά το μάτι σε Red Bull και Mercedes. Η Ferrari το γιόρτασε με ιταλική σαμπάνια αφού στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Charles Leclerc και στο δεύτερο ο Carlos Sainz. Το Bahrain ήταν καταστροφικό για την ομάδα της Red Bull αφού και τα δύο της μονοθέσια έμειναν και η αυστριακή ομάδα δεν πήρε ούτε έναν  βαθμό.

Τι έγινε όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα

Ο Leclerc κατάφερε να διατηρήσει την πρώτη θέση στην πρώτη κρίσιμη στροφή, κρατώντας το Max Verstappen πίσω του. Η εκκίνηση του Hamilton ήταν επίσης πολύ καλή καθώς κέρδισε μία θέση στην επιτάχυνση και πέρασε τέταρτος. Μεγάλος χαμένος στους δύο πρώτους γύρους ο Bottas ο οποίος έκανε κακή εκκίνηση. Έχασε 8 θέσεις και βρέθηκε  στην 14η θέση.

Στους πρώτους πέντε γύρους η μονομαχία ανάμεσα σε Russel και Magnussen ξεχωρίζει για την έκτη θέση, ενώ ο Ocon χρεώνεται με 5 δευτ. ποινή για επαφή που προκάλεσε με τον Schumacher.

Οι πρώτοι 10 γύροι κυλούν ομαλά χωρίς περαιτέρω επαφές και με τους οδηγούς να μένουν πιστοί στις στρατηγικές που είχαν σχεδιάσει. Ο Leclerc μεγαλώνει την απόσταση από τον Verstappen στα 2.534δευτ. ενώ ο Bottas βρίσκεται στην 12η θέση μετά από δύο προσπεράσεις.

Στον 14ο γύρο οι διαφορές ανάμεσα στους πέντε πρώτους οδηγούς μεγαλώνουν αρκετά δευτερόλεπτα, ενώ οι πρώτοι που επισκέπτονται τα pits είναι οι Albon και Russel.  Ακολουθεί ο Verstappen με 2.9 δευτ. για αλλαγή ελαστικών ενώ ο Sainz χρειάστηκε μόνο 2.3 δευτ.

Η μάχη μεταφέρεται και στα pits λοιπόν εκτός από την πίστα, ανάμεσα σε Ferrari και Red Bull. Ο Leclerc επισκέπτεται και αυτός τα pits στον 16ο γύρο (3.1 δευτ.) και επιστρέφει στη πίστα μπροστά από τον Max Verstappen με τον κόσμο να ζητωκραυγάζει.

Στον 17ο γύρο ο Max Verstappen προσπερνάει στην πρώτη θέση, όμως αμέσως απαντάει ο Leclerc και ξαναπαίρνει την πρώτη θέση. Εντυπωσιακή μονομαχία. Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται στον επόμενο γύρο. Max και Leclerc πραγματοποιούν εναλλάξ προσπεράσεις με τη χρήση DRS.

Ανοίγει ξανά τη ψαλίδα ο Leclerc ο οποίος έδειξε σε όλους πως η Ferrari έχει πλέον το μονοθέσιο να κυνηγήσει την κορυφή, δίνοντας άμεσες απαντήσεις στον Verstappen.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: