Η εισαγγελέας ζητά να μην αναγνωριστεί ελαφρυντικό σε Τσοχατζόπουλο – Σμπώκο

Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον Άκη Τσοχατζόπουλο και στον Γιάννη Σμπώκο ζήτησε η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών όπου εκδικάζεται η υπόθεση για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Αντίθετα για τους υπόλοιπους 14 κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων βρίσκονται και η Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζόπουλου, που κρίθηκαν ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η εισαγγελέας πρότεινε να τους χορηγηθεί είτε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, είτε αυτό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, είτε και τα δυο σε 6 από αυτούς.

Σύμφωνα με την πρόταση δεν πρέπει να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου στον Άκη Τσοχατζόπουλο γιατί κατά τη διάρκεια της υπουργικής θητείας του μεθόδευσε την δημιουργία της υποδομής για τη νομιμοποίηση του μαύρου χρήματος.

«Εδώ ακούσαμε μυθεύματα, πού τα βρήκατε αυτά; Είναι δικαστήριο εδώ δεν μπορούν να λέγονται αυτά. Αυτά είναι μυθεύματα, από που και ως που; Ντροπή σου!», είπε προς την έδρα ο πρώην υπουργός φανερά εξοργισμένος με την πρόταση.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: