Γερμανία: Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά του αφανισμού ενός χωριού χάριν επέκτασης ενός ορυχείου

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο υπό έντονη βροχή, διαμαρτυρόμενοι για τον αφανισμό ενός χωριού στη δυτική Γερμανία, το οποίο πρόκειται να ανοίξει δρόμο για την επέκταση ενός ανθρακωρυχείου. Σημειώθηκαν αντιπαραθέσεις με την αστυνομία, καθώς ορισμένοι διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στην άκρη του ορυχείου και στο ίδιο το χωριό.

Η Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ συμμετείχε στη διαδήλωση, με τους παρευρισκόμενους να αντιτίθενται στην «εκκαθάριση» του χωριού Λίτζεραθ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, μεταξύ Άαχεν και Ντίσελντορφ, φωνάζοντας: «Κάθε χωριό συνεχίζει να υπάρχει» και «Δεν είστε μόνοι».

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι συμμετείχαν περίπου 35.000 άνθρωποι, ενώ η αστυνομία ανέφερε ότι ο αριθμός τους ανέρχεται σε 15.000. Στο περιθώριο της διαμαρτυρίας, η αστυνομία δήλωσε ότι οι διαδηλωτές έσπασαν τα φράγματά της και κάποιοι μπήκαν στο ανθρακωρυχείο «Garzweiler».

Ορισμένοι που προσπάθησαν να φτάσουν στην άκρη του ορυχείου, απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Και το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa μετέδωσε ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και γκλομπ ακριβώς έξω από το ίδιο το χωριό, το οποίο είναι πλέον περιφραγμένο, εναντίον εκατοντάδων ανθρώπων που έφτασαν μέχρι εκεί. Η κατάσταση ηρέμησε μετά το βράδυ.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: