Η δήλωση του Παναγιώτη Κουζή για το ατυχές περιστατικό στην πίστα των Γιαννιτσών

Η δήλωση του 16 φορές πρωταθλητή Ελλάδος του Motocross, Παναγιώτη Κουζή, σχετικά με την άποψή του για το ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε στις 17 Οκτωβρίου στην πίστα των Γιαννιτσών.

«Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»

O κ. Κουζής αγωνίζεται πάνω από 20 χρόνια, έχει συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Motocross και επομένως είναι βαθιά η γνώση του για όσα συμβαίνουν στο άθλημα. Όπως λέει «είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός για τους αγώνες, και ειδικά για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Άσχημες στιγμές υπάρχουν πάντα, αλλά εντός πίστας, σε ένα δύσκολο και απαιτητικό άθλημα όπως το motocross. Όσο για το θέμα της επικινδυνότητας, επικίνδυνο είναι να περπατάς στο δρόμο και να σε χτυπήσει ένα αμάξι, άρα η καθημερινότητά μας είναι επικίνδυνη. Το motocross είναι ένα άθλημα που πρέπει να ρισκάρεις, και είναι κάτι το οποίο ζητάμε εμείς οι αθλητές από το άθλημα και δεν μας αναγκάζει κανείς να το κάνουμε. Άρα το επικίνδυνο είναι σχετικό».

Εξηγεί, ωστόσο, ότι η έλλειψη χρηματοδότησης από την Ομοσπονδία εμποδίζει τις λέσχες να αναβαθμίσουν τους χώρους στους οποίους γίνονται προπονήσεις και αγώνες. «Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, το πρόβλημα ξεκινάει από την ομοσπονδία και την επιτροπή motocross για το αν είχαν ελέγξει τις εγκαταστάσεις και αν είχε διαθέσει έσοδα η ομοσπονδία για την ανανέωση, επισκευή και εγκατάσταση σωστών μέτρων ασφαλείας. Η κάθε λέσχη που διοργανώνει αγώνα, προσπαθεί μόνη της και χωρίς έσοδα να αναβαθμίσει τον αθλητικό χώρο που θα γίνουν οι προπονήσεις και οι αγώνες, χωρίς αυτά να είναι αρκετά που διαθέτει η κάθε λέσχη και χωρίς τη βοήθεια της ομοσπονδίας.

»Πρέπει η ομοσπονδία να δώσει περισσότερο βάρος στη βοήθεια των σωματείων της ώστε να εξελιχθούν περισσότερο και καλύτερα στα θέματα ασφαλείας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η πίστα που έγινε το συμβάν θεωρείται από τις πιο ασφαλείς και οργανωμένες της Ελλάδος. Παγκοσμίως σημειώνονται ατυχήματα καθώς μιλάμε για ένα extreme sport. Το motocross, το motogp, η formula 1 και το WRC είναι τα τέσσερα βασικότερα και δυσκολότερα αθλήματα παγκοσμίως στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Εύχομαι καλή ανάρρωση και επιστροφή στις πίστες για τα δύο παιδιά» σημειώνει.

Σχετικό άρθρο:
Σοβαρό ατύχημα σε αγώνα motocross στα Γιαννιτσά- Διασωληνομένοι δύο θεατές

Η δήλωση του Παναγιώτη Κουζή για το ατυχές περιστατικό στην πίστα των Γιαννιτσών gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: